5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van Belediye Meclisi toplandı

VAN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI

Van Belediye Meclisi, 9'uncu toplantısını Başkan Bekir Kaya'nın başkanlığında gerçekleştirdi.

Yoğun gündem maddelerinden dolayı Belediye Meclis toplantısı 9 gündür devem ediyor. Belediye Meclisi, Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan raporu görüştü. 2010 yılı tariflerinde belediye gelirini artırıcı cüzü miktarlar talep edilen tarife kabul gördü. Haksız kazanç sağlayarak arızalı su sayacı ya da sayaçsız su kullanan abonelere caydırıcı cezalar uygulanması kabul edildi. Gündeme alınan 2010-2014 yılları Stratejik Planı'nın görüşülmesi sırasında söz alan meclis üyeleri "Stratejik Plan, belediye geniş bir hizmet ağı olduğundan her kişiye her kesime ulaşma yolunu izleyerek hazırlandı. 15 gün boyunca sivil toplum örgütleri, muhtarlarla, kurumlarla ve vatandaşlarla görüş ve öneriler alınarak istekler doğrultusunda uygulanabilir plan hazırlandı. Bir araya gelişteki amaç sosyal belediyecilik, çağdaş ve yaşanabilir bir kent, hesap veren şeffaf hizmet anlayışıdır. 4 Başkan yardımcısı, birim müdürlerimizle ve çalışanlarımızla 25 gün süresince bir araya gelerek uygulanabilir planlar hazırlandı" şeklinde konuştular. Plana, belediyenin her türlü girişimlerinde kadınlara pozitif ayrımcılığın yapılması önerisi eklendi.

MAVİ KENT A.Ş. BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİNDE

Belediye Meclisi, Mavi Kent A.Ş ile ilgili denetim komisyonu tarafından hazırlanan raporu da görüştü. Üyeler, haksızlık yapan her kim ise derhal yasal işlemlerin başlatılması konusunda fikir birliğine vardılar. Raporu hazırlayan üyeler "Dosyaların incelenmesi uzman arkadaşlarımızla yapıyoruz. Yapılan işlerde maddi olarak belediye zarara uğratılmış durumda. Henüz açılmamış yolların stabilizesi veya asfaltı yapılmış gösterilmiş. Yapılmış gösterilen fakat ortada olmayan yollar gördük" şeklinde konuştular. Önceki dönem meclis üyeliği yapmış olan Sabri Abi "2004-2009 yıllarında bu mecliste bulundum. Geçmiş dönemde yapılan yolsuzluklara, haksızlıklara yüz kızartıcı kararlara ben ve arkadaşlarım karşı çıktık. Bu durumun Van halkına duyurmak için basın ve meclis kürsüsünde seslendim. Bütün uyarılarımıza, açıklamalarımıza karşın geçmiş dönemin partisi, belediye yönetimi ve bazı vatandaşlar duyarsız kaldı. Yapılan yanlışlıklarda onları koruyan bu yolda birlikte olan kişiler vardı. Haklı oluşumuz şimdi tek tek çıkıyor. Bu haksızlıkları geçmiş 5 yıl içinde halka duyurmaları gerekliydi. Biz dürüst davranışta bulunarak halkımıza açıkladık. Sağolsun halkımız da onlara seçimde gerekli dersi vermiş oldu. Hakkımızı aradığımız düşüncelerimizi açıklamaya çalıştığımız meclis kapısına polis çağrılarak polis gözetiminde çalışmalar yaptık. Vicdan azabı duyduğum 5 yıllık haykırışımızı partililer ve vekilleri taraf çıktı. Yapılan bu haksızlıkları meclis çatısı altına kalmamalı, Van halkına duyurulması gereklidir. Geçmiş dönemin yöneticileri ve partisinin vekilleri, Van halkının içine girip dolaşamamaktadırlar. Halkımız bu çağrılarımıza duyarlı davranmış bir daha bu kürsüde söz sahibi olmamak üzere göndermiştir" dedi.

Belediye Başkanı Bekir Kaya ise "Biz halkımıza kim olursa olsun haksızlık yaparsa karşısında duracağız sözünü verdik. Bu haksızlıklara karşı gerekli yasal işlemler başlatılacak bu durum denetim raporun bitmesiyle de Van halkıyla paylaşılacak. Usulsüzlük yaptığını gördüğümüz ihaleleri yapanlar hakkında yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Burada kaygı duymadan doğru haklı bulduğumuz yönü de var ise de bunu da paylaşım yoluna gideceğiz" şeklinde konuştu.

AK Parti'li Belediye Meclis üyesi Mehmet Yıldız, kendilerinin de yanlışı kim yapmışsa karşılarında olduklarını belirterek "Bu AK Partili de, DTP'li de olabilir. Belediyenin her malında tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Ortak olarak çalıştığımız bu meclis çatısında bu yanlışı yapanların hakkında yasal işlemlerin başlatılmasında ben ve arkadaşlarımı yanınızdayız" dedi.

Gündem maddeleri görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2010 yılı gelir ve gider bütçesinin görüşülmesi talebiyle toplantı devam etti.

VAN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI
VAN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 13:11:02
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 19:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?