6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van Belediye Meclisi toplandı

VAN BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI

Van Belediye Meclisi şubat ayı toplantıları Meclis Başkan Vekili Sabri Abi başkanlığında devam ediyor. Yapılan oturumlarda Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde kurulacak Tekno-Kent A.Ş.'ye belediyenin ortak edilmesi, kente bulunan ahır probleminin çözülmesi ile kongre ve fuar merkezinin kurulması gibi konular görüşüldü.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Başkan Vekili Sabri Abi başkanlığında başlayan 3. gün meclis bileşiminde ilk olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öncülüğünde kentin problemlerine bilimsel çözümler üretmek ve yeni istihdam alanları oluşturmak amacıyla kurulacak olan Tekno-Kent A.Ş.'ye belediyenin de ortak edilmesi görüşüldü. Meclis üyeleri, girişimin Van için çok önemli olduğu belirterek, kurulacak olan şirkete belediyenin ortak olmasına destek verdiler. Yürütülen tartışmalar neticesinde Tekno-Kent A.Ş.'ye Van Belediyesi'nin de yüzde 5 oranında ortak edilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

Van da uzun süredir var olan ve çözüme kavuşturulmayan şehir merkezindeki ahır problemi de gündeme alındı. Sorunun çözülmesi için daha önce kurulan komisyonun üyeleri, yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Şu ana kadar kentte bulunan 468 ahırın tespit edildiği ve ahır sahipleri ile sorunun ortak bir şekilde ortadan kaldırılması için görüş alışverişinde bulunulduğunu bildirildi. Sorunun çözümü için ilk önce bir kooperatifin kurulmasını kararlaştırdıklarını ifade eden komisyon üyeleri, bunun içinde Belediye Katı Atık Tesisi civarında bulunan bir yerin düşünüldüğünü kaydetti. Tartışmalar sonrası sorunun çözümü için komisyonun çalışmalarını sürdürmesi hususu karar altına alındı.

Gündemin bir diğer maddesi ise Eminpaşa Mahallesi'nde mülkiyeti hazineye ait 40 bin metrekarelik taşınmazın fuar ve kongre merkezi olarak plana işlenmesi talebi oldu. Yapılması düşünülen bu alanın 10 bin metrekaresi kapalı 30 bin metrekaresi park ve yeşil alan olacak şekilde imara işlenmesi, yapılan değerlendirmeler sonrasında imar komisyonuna havalesi bir sonraki meclis toplantısına yetiştirilmesi kararlaştırıldı.

VAN BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI
VAN BELEDİYESİ ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:14:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 11:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?