7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van Belediyesi altyapı çalışmalarını hızlandırdı

Çevre kirliliği ve sağılıksız bir kent görünümünü oluşturan altyapı yetersizliğinin, yapımı hızla devam eden kollektör hatlarının bitirilmesiyle gündemden tamamen düşmüş olacağı belirtildi. Vatandaşların yıllardır çektiği eziyete son verecek olan bu projenin, belediye tarihinin maliyeti en yüksek projesi olma unvanını elde edeceği kaydedildi.


Belediye Başkanı Burhan Yenigün, bu projenin Van için tarihi bir anlam ifade ettiğini ve vatandaşların en iyi hizmete layık olduğunu söyledi. Başkan Yenigün, altyapı sorunu için de tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, "Ankara’da da sürdürdüğümüz görüşmelerde hem Başbakanımız hem de Bayındırlık ve İskan Bakanımız’dan büyük destek gördük. Onların da konuya hassasiyetle eğilmeleri sonucu, Van’ın kangren haline gelen altyapı sorunu hiçbir maliyetten kaçınılmayarak, 45 trilyon lira gibi astronomik bir rakamla halledilmiş olacak. Vanımız’a hayırlı olsun" dedi.


Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü A. Vahap Gezgen ise 45 trilyon liraya mal olacak kanalizasyon kollektör hatlarının yapımının halen İskele Caddesi Eski Erzurum Yolu ile Marangozlar Sitesi civarında devam ettiğini söyledi. Gezgen, projenin 2005 yılının sonunda bitirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Gezgen, "Şimdiye kadar oldukça mesafe aldık. Projemiz planlandığı gibi sürmektedir. Akköprü Mahallesi’nden Karşıyaka Mahallesi’ne kadar uzanacak olan bin 800’lük kanalizasyon hattının önümüzdeki yılın sonunda bitirileceği hesaplandı.

Artık Van’ın kronik bir sorunu haline gelen altyapının olmayışı ve mahallelerimizdeki kötü görüntüler ortadan kaldırılmış olacak. Belediye başkanımız bu proje üzerinde hassasiyetle durmaktadırlar. Bir an önce bitirilmesi için her çabayı sarf etmektedirler. Artık Van’a müjdeli haberi vermenin zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 11:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?