5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van Belediyesi'nden sanal dersane

Van İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Ünal, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girecek adaylarının ücretsiz yararlanabileceği bir sanal dershane kurulduklarını söyledi.


Konu ile İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Ünal, kullanıcı ve üyelerinin basılı materyallerinin yanı sıra görsel ve işitsel imkanlardan da yararlanmalarını sağladıklarını belirtti. Ünal, bu uygulama ile özellikle ekonomik durumları iyi olmayan öğrencilere yönelik bir jest yapmak istediklerini belirterek, "Kitap dışı materyallerden CD, DVD, film, kaset gibi araç ve gereçlerden oluşan Görsel ve İşitsel Materyaller Bölümümüz bundan böyle ilimizde ücretsiz sanal dershane görevini yürütecek. Bu bölümde çok sayıda eğitim CD'si ve DVD'leri mevcuttur. İsteyen öğrencilerimiz bu imkanlardan faydalanabilir" dedi.


Sanal dershane için 8 adet bilgisayarı aktif duruma getirdiklerini belirten Ünal, "Görsel ve İşitsel Materyal Bölümümüzde ilk ve orta öğretim konularını anlatan 3 bin kadar CD koleksiyonunu oluşturduk. Kullanıcılarımız, ders konularını görsel ve işitsel materyallerden yararlanarak artık çok daha kolay öğrenebilecekler" şeklinde konuştu.
Amaçların kütüphane kullanıcılarının eğitim ve öğretimine desteklemek, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade eden Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Günümüzde bilgi, elektronik ortamlara aktarılmış ve yoğun olarak kullanılmaktadır.

Görsel ve işitsel materyallerin kullanımı için ihtiyaç duyulan araç ve gereçlerin belli bir düzen içinde kullanıcı hizmetine sunmaktır. Bu materyallerin bir kısmını toplum gönüllüleri ile işbirliği yaparak sağladık. Bu bölüm kütüphane kullanıcılarımızın hayatına artı değer katacak, onların daha iyi yetişmesine katkı sağlayacak. Ayrıca kütüphanemiz bünyesinde klasik müzik, ödüllü filmler ile belgeseller koleksiyonu oluşturmayı hedefliyoruz"

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 19:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?