6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van Belediyesi'nden temizlik kampanyası...

Belediye Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Van Gölü’ne akan ve kirliliğe sebep olan dereleri katı maddelerden arındırma işini başlatan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Akköprü Deresi’ni temizleyerek, Kirman Deresi’nde çalışmalara başladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Van Gölü kirliliğine neden olan unsurları büyük ölçüde çözmeyi amaçlayan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, göle akıntısı olan 12 kilometrelik dere yataklarını 15 kişilik ekiple temizleyerek işe başladı. Açıklamada, "Akköprü Deresi’ni katı maddelerden arındırılarak 25 kamyon çöp çıkartıldı. Gelecekte oluşacak göl kirliliğini önlemek için dere yatağı boyunca oluşan kirliliği yok etmek amacıyla 3 büyük derenin kirliliğini 2 ay gibi kısa sürede temizlenmesi hedefleniliyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2 ayda arıtma tesisinden Edremit İlçesi Yalı’ya kadar olan sahili 15 kişilik ekiple temizlemişti. Şimdi başlanılan Kirman Deresi temizliğinden sonra Kurubaş Deresi temizliğine başlanacaktır" denildi.


Öte yandan, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından dere yatağına sınırı olan mahalle sakinlerine dağıtılmak üzere çevre temizliği hakkında bilgi ve öneriler içeren 10 bin broşür bastırılıyor. Açıklamada, "Önümüzdeki günlerde dağıtılacak olan broşürlerde, vatandaşların şehrin genel temizliği ve derelerin temizliğine önem vermeleri yönünde uyarılar yer alacak. Vatandaşların duyarlığının kazanılmasıyla çalışmalar daha çok randıman verecek ve temizlik konusunda birlikte hareket edilmesi halinde başarıya ulaşabilecektir" denildi.

iha-van
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 11:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?