5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van beyaza büründü

VAN'DA KAR YAĞIŞI

Van'da dün gece başlayan ve kısa süre devam eden kar yağışı şehri beyaza bürürken, vatandaşlar ise güne yılın ilk kar yağışıyla uyandı.

Dün gece başlayan ve kısa süre devam eden kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Kar yağışı sonrası Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmalarına başladı. Vatandaşların daha rahat bir şekilde yürümeleri için kaldırım ve orta refüjler kardan temizlendi. Vatandaşlar kar yağışından dolayı kar kürekleri ile evlerin damlarını ve iş yerlerinin önünü temizlerken, öğrenciler ise sabahın erken saatlerinde dondurucu soğukta okullarına gitti.

Meteoroloji İşleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün kar yağışı beklemediklerini, kar kalınlığının şehir merkezinde 3 santimetreye ulaştığını ifade etti. Dün gece eksi 3 derece olan hava sıcaklığının, gündüz 9 derece olacağı belirtildi.

Bu arada, kar yağışından dolayı Van merkeze bağlı 2 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerinin yol açma çalışmalarına 2 iş makinesi ile başladığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 11:30:04
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 14:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?