7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van beyazlara büründü

VAN'DA KAR YAĞIŞI

Van'da dün akşam saatlerinden bu yana belli aralıklarla devam eden kar yağışı yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkilerken, 8 köy yolunun ise kapanmasına neden oldu.

Belli aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi, yüksek kesimlerde ulaşımı aksatıyor. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ise trafik olumsuz yönde etkileniyor. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergahta, özellikle Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Van Belediyesi Fen İşleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kar temizleme çalışmalarına başladı.

İl Özel İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, etkili olan kar yağışı 8 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Yetkililer, kar yağışı ile birlikte Van merkez 3, Erciş'te 1, Muradiye'de 3 ve Özalp ilçesinde 1 köy yolu olmak üzere toplan 8 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladığı öğrenildi.

İlköğretim okulu öğrencileri ise teneffüs için dışarı çıkarak kar topu oynadı.

VAN'DA KAR YAĞIŞI
VAN'DA KAR YAĞIŞI
VAN'DA KAR YAĞIŞI
VAN'DA KAR YAĞIŞI
VAN'DA KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 09:53:04
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 10:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?