5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van birincisi açıklandı

Dün açıklanan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Van Özel Serhat İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi Gökhan Güler'in, 1 yanlışla Türkiye 47'ncisi ve Van 1'ncisi olarak 496,437 puan aldığı açıklandı.


Yapılan açıklamada, Özel Serhat İlköğretim Okulu başarı geleneğini devam ettirerek en iyi dereceleri aldığı, Gökhan Güler'in başarısının yanı sıra aynı okul öğrencilerinden Muhammet Bilici'nin 490.930 puanla Van 3'ncüsü, Bilal Berkay Arar'ın 489,637 puanla Van 5'ncisi, Burak Güleryüz'ün 489,058 puanla Van 6'ncısı, Tuba Elif Çalka'nın 486,371 puanla Van 8'ncisi ve Edibe Rümeysa Selvi'nin 484.730 puanla Van 11'ncisi olduğunu belirtildi.
Öğrencilerin elde ettiği bu başarı öğretmenlerine ve ailelerini büyük sevinç yaşattı. Öğrenciler, elde ettikleri başarıyı duyunca büyük bir sevinç yaşadılar. Elde ettiği başarıyı ailesi ve okulu ile paylaşan Gökhan Güler, öğrenci arkadaşlarına da tavsiyelerde bulundu. Çok çalışmanın önemli olmadığını, önemli olanın planlı ve disiplinli çalışmak olduğunu belirten Güler, birinci olmanın büyük bir mutluluk olduğunu söyledi. Çok uzun süren bir çalışmanın sonucunda bu başarıyı elde ettiğini söyleyen Gökhan Güler, "Öğretmenlerim ve ailem bu başarıyı elde etmemde büyük rol oynadılar. Onlara sonsuz teşekkür ederim. Bu başarı sadece benim elde ettiğim bir başarı değil. Benimle birlikte öğretmenlerimin ve ailemin bir başarısıdır. Ben bu başarının geleceğini bekliyordum. Ama duyduğumda çok mutlu oldum" şeklinde konuştu.


Oğlunun elde ettiği Van birinciliği başarısı karşısında büyük mutluluk duyduğunu belirten Gökhan Güler'in babası Zahirhan Güler, bu başarıdan büyük bir gurur olduğunu söyledi. Oğlunun çoğu zaman her şeyden feragat ederek ders çalıştığını ve emeklerinin karşılığını aldığını belirten Güler, "Oğlum ders çalışmak istediği zaman ders çalıştı, gezmek istediği zaman gezdi. Ama küçüklüğünden bu yana sürekli planlı ders çalıştı. Ve sonunda emeğinin karşılığını aldı. Biz de her zaman oğlumuzun yanında olduk, ona destek verdik. Başarının elde edilmesinde emeği olan öğretmenlerine ve okul yönetimine teşekkür ederim" dedi.
Özel Serhat İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldız ise Türkiye ve Van dereceleri çıkarmanın haklı gururunu yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını belirtti. Yıldız "Bizim için çok mutlu bir gün. Serhat Eğitim Kurumları olarak başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimize derece getirdik. Gururluyuz, mutluyuz. Geçtiğimiz yıl Türkiye birinciliği başarısı elde ettik. Bu yıl da önemli dereceler çıkararak başarımızın bir tesadüf olmadığını gösterdik. Dereceye giren tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Öğretmenlerimize ve ailelerine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 14:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?