1
Mayıs
2024
Çarşamba
VAN

Van böyle yıkıldı!

VAN’a turistik gezi için Singapur’dan gelen Zhiyuan Chen, 23 Ekim’deki Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin fotoğrafını çekti.

Depremin olduğu sırada Van Kalesi’nde bulunan Chen, hatıra fotoğrafı çekerken deprem oldu. Bir yandan korku yaşayan genç turist bir yandan da fotoğraf çekti. Çekilen fotoğrafta depremin etkisiyle Van’ın birçok yerinde yıkılan binaların üzerinden toz bulutu yükseldiği görülüyor.

Depremin üzerinden 4 ay geçti

Van’da yıkıma neden olan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki ilk depremden 4 ay geçti.

Depremin korkunç yüzü birçok gazetecinin objektifine yansırken, bir turist tarafından Van Kalesi’nde çekilen fotoğraflar da ortaya çıktı. Singapur’dan Türkiye’ye gelen Zhiyuan Chen, kentte ilk depremden 1 gün öncede gezi için Van’a geldi.

Van’ın tarihi yerlerini gezen Chen, depremin olduğu 23 Ekim Pazar günü saat 13.40 sıralarında da Van Kalesi’nde bulunurken fotoğraf çektiği sırada ise deprem oldu. Daha önce böyle bir depremi hiç görmediğini belirten Chen, kaleden taşların düştüğünü gördüğünü anlattı.

Deprem sırasında Van’ın üzerinde toz bulutlarının yükseldiğini gören Singapurlu turist Chen, bir kare fotoğraf çekip indiğini söyledi. Van Gölü etrafından yürüyerek merkeze gitmeye çalıştığını belirten Chen, çektiği fotoğrafı internette yayınlarken şöyle dedi:

"Böyle bir depremi daha önce hiç yaşamadım. Van Kalesi’nde olduğum için ilk deprem anında biran düşeceğimi sandım. Kaledeki taşlar aşağı doğru iniyordu. Kentin üzerinden toz bulutlarının olduğunu gördüm. 1 kare fotoğraf çekip inmek istedim. Yürüyerek gittiğim yerlerde insanların hepsinin dışarda olduğunu gördüm. Herkes bağırıp ağlıyordu. Böyle bir depremi daha önce hiç yaşamamıştım." Chen, depremden 2 gün sonra da Van’dan ayrıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 16:25:30
Güncelleme :24 Şubat 2012 Cuma 16:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?