6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van çiçek açacak

VAN BELEDİYESİ'NDEN İLKBAHAR HAZIRLIĞI

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, ilkbahar mevsiminin gelişi ile kentin rengarenk bir hal alması için çalışmaları hızlandıracaklarını, oluşturulan ekipler tarafından 300 bin adet 15 çeşit çiçek ekileceğini söyledi.

Başkan Kaya, yardımcısı Gülbahar Orhan ile birlikte belediyeye ait serayı denetledi. Sera ile ilgili bilgi veren Park-Bahçeler Müdürü Şeref Demir ve ziraat mühendisi Figen Üzen, 1 Şubat tarihinden itibaren çiçek üretime başladıklarını, serada 15 çeşit çiçek üretiminin yapılacağını kaydetti. Demir, 300 bin adet yerli ve yabancı çiçek üretileceğini, aslanağzı, çim karanfili, menekşe, lale, ters lale, petunya, kadife gibi çiçekleri ekmeye başladıklarını söyledi. Seranın tamamen belediyenin imkanları ile kurulduğunu ve çiçeklerin de yine belediyenin imkanları ile ektiklerini aktaran Şeref Demir, nisan ayı itibariyle parklar, orta refüjlerde ve kaldırım kenarlarında çiçek ekimine başlayacaklarını ifade etti. Kendilerine başvuru yapıldığı takdirde okul ve resmi kurumlara da yardımcı olacaklarını belirten Demir, "Mevsimlik ürettiğimiz çiçeklerin yanı sıra temmuz ayı itibariyle sonbahar ve kış ayına hitap eden 50 bin adet süs lahanası üretilecek. 15 kişilik uzman ekiple çalışmalarımızı yürütüyoruz. 750 metrekare kapalı alan, 800 metre açık alanda bu çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

Çiçek alanında eğitim gören öğrencilere de pratik uygulamalarında yardımcı olduklarını söyleyen Park-Bahçeler Müdürü Şeref Demir, 2010 yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ortak girişimi ile kurs hazırlıkları çalışmasını düşündüklerini belirtti.

Belediye Başkanı Kaya ise çalışmalarından dolayı sera çalışanlarını kutlayarak, ilkbahar ile birlikte kentin rengarenk bir havaya bürünmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtti. Kaya, sera ve çiçeklerin tamamen belediye personelinin katkıları ile dışardan hiçbir kaynak alınmadan hazırlandığını söyledi.

VAN BELEDİYESİ'NDEN İLKBAHAR HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 11:34:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 11:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?