7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van' da sünnet şöleni

Van Gökkuşağı Eğitim Kültür Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen sünnet şöleninde 47 fakir ve yetim çocuk sünnet ettirildi.

Beşyol Mevkii’nde bulunan dernek binasında düzenlenen sünnet şöleninde dernek üyeleri tarafından tespit edilen 47 fakir ve yetim çocuk, gönüllü doktorlar tarafından sünnet ettirildi. Çocuklara ayakkabı ve giysi dağıtacaklarını kaydeden yetkililer, çocuklara ve ailelerine sünnet öncesi yiyecek ve içecek dağıttı. Sünnet törenine davet edilen Van Valisi Hikmet Tan, sünnet edilen çocukları ziyaret etti. Vali Tan, bu tür sünnetlerin devamlı yapıldığını, ancak kendileri için önemli olan sünnetin yapan kişilerin konunun uzmanı ve sünnetin yapıldığı ortamın hijyenik olması olduğunu söyledi. Burada bunları da gördüğünü ifade eden Vali Tan, çıkışta sünnet olan çocuklara dağıtılmak üzere bırakılan kumbaraya da 20 milyon lira para attı.


Van Gökkuşağı Eğitim Kültür Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yekta Özel ise derneğin amacı siyasi bir gaye gütmeksizin Van ve çevresinde toplumun tüm kesimlerinin eğitim ve kültürünü artırmak, bireyler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı tesis etmek olduğunu söyledi. Özel, ’Van’da ilk, orta ve yüksek öğretim gören öğrencileri toplumumuza ve ülkemize yararlı unsurlar haline gelmelerini sağlamaktır" dedi.

iha-van
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 13:04:31
Güncelleme :26 Temmuz 2004 Pazartesi 13:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?