3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van Dernekleri tek çatı altında toplandı

İstanbul'da bulunan farklı isimdeki 12 dernek 'Van Federasyonu' adı altında birleşti. 

Delta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu ve Van Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz, 12 derneğin yöneticileri ile bir araya gelerek federasyonun amacını ve neler yapacaklarını anlatmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. 

İzsiz, federasyon çatısı altında toplamanın bir sosyal proje olduğunu belirterek, "Bu bir kardeşlik projesidir. Farklı düşünceler ve anlayışlar asla kucaklaşmamıza engel olmamalıdır. Benim arzuladığımı sizler arzulamayabilirsiniz. Ya da birimizin beğendiğini öteki beğenmeyebilir. Esasında bu bir araya gelmemize engel olmamalıdır. Yeter ki sloganlarla, kör ideolojilerle değil, akılla, ilimle, sevgiyle yüreklerimizi birleştirelim" dedi. 

Ramazan ayı boyunca 2 bin Vanlı ailenin kapısını çaldıklarını ifade eden Sehithan İzsiz, imkanları nispetinde yardımlarda bulunduklarını da söyledi. İzsiz, "Karınca kararınca yardımda bulunduk. Bundan sonra da elimizden geldiğince tüm hemşerilerimizin yanında olacağız. Önemli olan gönül birlikteliğidir. Bizler gücümüzün yettiği kadar tüm hemşerilerimizin yanında olmaya söz veriyoruz. Hizmete giren federasyonumuz sayesinde artık vatandaşlarımızın sorunlarıyla daha yakından ilgileneceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 10:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?