5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van DSP'den Sezer'e destek

Demokratik Toplum Partisi (DSP) Van İl Başkanı Cahit Akbaş, Van İl Örgütü olarak DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifa kararını içlerine sindiremediklerini belirterek, "Sezer'in bu kararından caydırmak için hafta sonu yapılacak olan il başkanları toplantısında elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in almış olduğu istifa kararı ile ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan DSP Van İl Başkanı Cahit Akbaş, Sezer'in partinin kuruluşundan bu güne kadar her kademesinde görev almış ve son olarak da genel başkanlık görevine gelmiş bir kişi olduğunu ifade etti. Sezer'in DSP'nin Genel Başkanı olduktan sonra ilk defa bir seçim yaşadığını anlatan Akbaş, DSP'nin 2007 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerine katılmayarak tabanının çoğunluğunu kaybettiğini anlattı. Akbaş, "Oysa DSP 2007 genel seçimlerine en hazır partiydi. Fakat bazı entrikalar partimizin seçime katılmamasını uygun gördüler. Sezer, yüzde 1.5'lerde devraldığı parti ile 2009 yerel seçimlerine girdi" dedi.

Yapılacak olan genel seçimlerde 2009 yerel seçimlerinin baz alınmaması gerektiğini anlatan Akbaş, parti olarak bazı yerlerde aday göstermediklerini ya da gösterdikleri yerlerde ise bazı partililerin Sezer'i başarısız göstermek için başka partilerin adaylarını desteklediğini iddia etti.

Akbaş, "Bu nedenle genel başkanımız başarısız olduğu söylenemez. Ülkemizde üslubuna dikkat eden, ülkeyi germeyen, kutuplaştırmayan Zeki Sezer gibi deneyimli ve dürüst siyasetçilere ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.

DSP'den yıllarca mücadele edip, milletvekili seçilen hatta bakan olanların kendi partileri yerine başka partilerin adaylarını açıkça desteklemeleri ve parti örgütlerini teşvik etmelerinin ettik olmadığını dile getiren Akbaş, İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayına destek verdikleri belirtilen 5 milletvekilinin disiplin kuruluna sevk edilmesinin ise partinin kurullarının almış olduğu bir karar olduğunu kaydetti. Partinin program ve tüzüğünün gereği aldığı kararları saygı ile karşıladıklarını vurgulayan Akbaş, "Van İl Teşkilatı olarak genel başkanımızın istifasını içimize sindiremiyoruz. Onun vermiş olduğu karardan caydırmak için de hafta sonu Ankara'da yapılacak olan il başkanları toplantısında elimizden gelen çabayı göstereceğiz. CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ilinde hiç bir varlık göstermez iken, DSP Van'da, Artvin'de ve Diyarbakır'da belediye başkanlıkları kazanmıştır. Genel başkanımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gitmediği il kalmamıştır. Önümüzdeki genel seçimlerde de Baykal'ın CHP'si değil, toplumun her kesimini kucaklayan DSP, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek alternatifi olacaktır" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 21:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?