7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van dünyaya açılıyor

VAN, ''NİSİ VE PİSİ'' İLE DÜNYAYA AÇILIYOR

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında özel bir ajans tarafından hazırlanan ve 6 yaşındaki Nisa Gürbüz'ün seçildiği çizgi film ''Nisi ve Pisi'' ile Van dünyaya tanıtılacak.

Türkiye televizyonlarında yayınlanacak olan 'Nisi ve Pisi' çizgi filminin karakteri Nisi'yi temsil edecek olan minik Nisa'ya eşlik edecek olan 'Pisi' ise dünyaca ünlü Van Kedisi olacak. Yapılan projeyle dünyaya yeni bir çizgi film karakteri tanıtılması amaçlanırken, proje kapsamında bu yıl okula başlayan Nisa ile gözleri mavi ve sarı olan ünlü Van Kedisi, ulusal ve yerel kanallarda boy gösterecek. Nisa'nın her hareketi ve konuşması Nisi'ye aktarılarak devam ettirilecek olan proje ile ilgili açıklama yapan Çınar İlköğretim Okulu Halkla İlişkiler Müdürü İzzet Gülaçar, projenin daha önce bir reklam çalışması amacıyla Van'a yapılan bir ziyaret sırasında oluştuğunu söyledi. Yapılan çalışmadan sonra İstanbul'daki görüşmeler ve istişareler sonucunda bir çizgi film kahramanı arayışları olduğunu ifade eden Gülaçar, ''Zaten var olan bir projenin devamı niteliğinde bir arayıştı bu. Tabi bu kahraman neden Van'dan olmasın sorusu üzerine arkadaşlarımız Van'da projenin, yapılan çalışmanın ve iki yıl sonra çekimi yapılacak olan sinema filminin de içeriğine uygun bir karakter arayışları içerisine girdiler. Bu bağlamda Nisa ile tanıştılar. Hem yüz hem karakter hem yapı itibariyle de projeye uygun, proje için müsait bir şahsiyetti ve 'Nisi Dünyası' projesi böyle başladı'' dedi.

Projenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlandığını ve yüz binlerce Vanlı çocuğa ulaşmayı hedeflediğini belirten Gülaçar, 'Nisi Dünyası' projesi bağlamında her ay ücretsiz dergi dağıtıldığını söyledi.

Ayrıca her ay Van'a topluma mal olmuş, kendini kanıtlamış, kendi alanında söz sahibi sanatçıları davet edeceklerini de sözlerine ekleyen Gülaçar, ''Festivaller, konserler, şiir dinletileri bağlamında ünlü insanlar Van'a davet edilecek ve her ay çocuklara yönelik programlar düzenlenecek. Projenin en temel amacı, bir çocuk diliyle Van'ı Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak. Zaten hazırlanan 'Nisi Dünyası' isimli derginin Türkçe versiyonunun yanı sıra Avrupa'da yayınlanacak sayısı da İngilizce olarak hazırlanacak ve bunun çalışmaları da arkadaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde başlatılmıştır'' şeklinde konuştu.

Van'da okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıflarda bulunan çocuklara ilk sayıdan 5 bin adet dergi dağıtıldığını kaydeden Gülaçar, verilecek desteklerle gelecek sayıyı on bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Son olarak Nisi projesinin iki yıl sonraki ayağında bir sinema filminin yer aldığını sözlerine ekleyen Gülaçar, ''Projemiz toplam on yıllık bir proje olacak. Çalışmaların gidişine bağlı olarak da yelpazeyi genişletmeyi de düşünebiliriz. Proje kapsamında şu anda bir müzikal turne çalışması var. Projeyi müzikal bir tiyatro ile tüm Türkiye'ye tanıtma çabası içerisindeyiz. Tabi Nisi'nin günlük hayatını da son derece önemsiyoruz. İstanbul'da 22 kişilik bir ekip Nisi'nin günlük hayatı ile ilgileniyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

Dergide bir Van Gölü Canavarı, Van Kedisi ve kendisinin yer aldığını ifade eden Nisa ise, projede bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Son olarak büyüklere seslenen Nisa, ''Büyükler, sigara içmeyin, çocuklara çikolata alın. Ben büyüyünce doktor olacağım. Çünkü hastaları iyileştirmek istiyorum. Çizgi filmimde olacak ve orada Caillou gibi beni çekecekler'' dedi.

VAN, ''NİSİ VE PİSİ'' İLE DÜNYAYA AÇILIYOR
VAN, ''NİSİ VE PİSİ'' İLE DÜNYAYA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 18:28:01
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 18:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?