7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van EMİTT'e damgasını vurdu

VAN EMITT'E DAMGASINI VURDU

Van Valiliği'nin öncülüğünde bu yıl 14'ncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katılan turizmciler fuardan memnun ayrıldı. Van standının beldeler dalında 'En Etkili Tanıtım' ödülünü alması ise, turizmcilerin ayrı bir sevinç kaynağı oldu.

İstanbul'da 11-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen EMİTT Fuarı'na Van Valiliği öncülüğünde katılan turizmciler, 100 metrekarelik alanda Van'ın tanıtımını yaptı. 60'a yakın ülke, yerli ve yabancı firmalarla birlikte toplam 3 bin 500 katılımcının yer aldığı EMITT Fuarı'na Van'dan Vali Münir Karaloğlu, Yardımcısı Halil Berk, Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahman Dogar ve İdris Canbey, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Görevlisi Cezmi Müküs, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Temsilcisi Tahir Aksoy, turizm sektör temsilcileri katıldı. Van Valiliği ve DAKA bu yıl EMITT'in ziyaretçi tanıtım sponsoru olurken, Van Kedisi de fuarın maskotu seçildi.

Fuarın açılışının ardından başta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olmak üzere birçok ilin valisi, vali yardımcıları, bürokratlar, İstanbul ve Ankara'da yaşayan Vanlıların ziyaret ettiği stantta, misafirlere otlu peynir ve tandır ekmeği ikram edildi. Fuarın ikinci günün de ise kahvaltı salonları işletmecilerinin katkılarıyla Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından turizmcilere bir de sabah kahvaltısı verildi. AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın da katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren kahvaltı sırasında 'Bak Hele Bak' lakaplı kahvaltı salonu işletmecisi Yusuf Konak, davetlilere bilmeceler sorarak, bol bol hediye dağıtırken, YYÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık ve sanatçı Celal Yarıcı da Türkçe ve Kürtçe türküler söyledi.

VAN KEDİSİ VE HÜSREVPAŞA CAMİİ MİNYATÜRÜ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ardından EMITT Fuarı'nın da maskotu olan ve FIBA tarafından da kainat güzeli seçilen 'Van Kedisi' Van standındaki yerini aldı. Özel bir kafeste getirtilen kedi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekerken, fuarda gösteri yapmak için gelen Japon çocuklarda kediye büyük ilgi gösterdi. Uzun süre cam çerçeve önünden ayrılmayan Japon çocuklara stant görevlileri tarafından hediye amaçla kedi fotoğrafı dağıtıldı. Bu arada daha önce Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından yaptırılan Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi minyatürünün ardından bu kez yaptırılan Hüsrevpaşa Camii ve Külliyesi minyatürü de fuardaki yerini aldı.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katılan Vanlı turizmciler, fuarda en iyi tanıtımının sponsor olması sebebiyle Van yaptığını, yaptıkları tanıtım ve görüşmelerden de 2010 turizm sezonunun daha iyi geçeceğine inandıklarını dile getirdiler.

"2023'TE 4 MİLYON TURİST HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ"

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, EMITT'e sponsor, fuarın maskotunun da Van Kedisi'nin olması ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Berk, "Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun atanmasından sonra kültür ve turizme ayrı bir önem vermesi Van'ın geleceği adına kültür ve turizmin kıymeti daha iyi anlaşılmış oldu. Bu paralelde Van'daki kültürel ve eserleri iyi bir şekilde değerlendirip, yerli ve yabancı turist çekmek için sürekli adımlar atılmakta. Bunlar yapılırken de bir hedef olmalıydı. Sayın Valimiz de Cumhuriyetimizin kuruluşu olan 2023 için 1 milyon yabancı, 3 milyon kişi de yerli turist hedefi gösterdi ve hedefe ulaşmak için de başta kamu kurumları olmak üzere turizm sektörü ve sivil toplum kuruluşları büyük bir gayret gösteriyor. Burada önemli olan ise işbirliği içerisinde bunları gerçekleştirebilmektir. EMITT'teki Van standının en önemli özelliği valiliğin çatısı altında Van Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, turizm sektör temsilcilerinin olması etkinliğimizi daha da artırdı" dedi.

"SADECE VAN'I DEĞİL HAVZAYI TANITMAK GEREKİR"

Van Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüsamettin Öztürk ise, "Van binlerce yıllık tarihi ile kültürel mirası ve doğal güzellikleri bakımından büyük bir potansiyele sahiptir. Van'da eksik olan tek şey tanıtımdı. Vanlılar olarak aralık ayında İzmir'de şimdi de İstanbul'daki EMITT Fuarı'nda valilik, belediye, VATSO, YYÜ, turizm sektör temsilcileri aynı çatı altında bir stant açarak ortak bir tanıtım gerçekleştirdik. Ancak Van'ı bir havza olarak değerlendirmek gerekiyor. Özellikle kültür turizmi için gelen turistler bölgedeki tarihi ve kültürel değeri olan yerleri gezmek ve görmek ister. Bu açıdan bakıldığında Van ve çevresi illerle birlikte bölgeyi bir bütün olarak tanıtmanın önemi ortaya çıkıyor. Bu nedenle bundan sonraki fuarlara Muş, Bitlis, Hakkari, Ağrı Doğubeyazıt ile ortak katılmak için bu illerle görüşme yapmayı düşünüyoruz. Beklentilerimizin çok üzerinde bir katılım gerçekleşti. Van standı ziyaretçilerin ve katılımcıların ilgi odağı oldu. Kahvaltıcılarımız fuarda 500 kişiye ikramda bulundu. Genel olarak değerlendirdiğimiz EMITT Fuarı ilimizin tanıtımı açısından olumlu geçti" dedi.

"FUARDA HERKES VAN'I KONUŞTU"

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, Van'ın önemli bir kent olduğunu söyleyerek, "Bunu fuarın açılışından itibaren gördük. Sayın valimizin girişimleri sonucu EMITT'e sponsor olması ve kedimizin de maskot olması bizleri fazlasıyla mutlu emiştir. Bizim yıllardan beri özlemini çektiğimiz birliktelik valimizin ilimize atanmasıyla birlikte gerçekleşmiştir. Bunlar güzel şeyler. Belki ilimizden çok daha yüksek rakamlar verilerek EMITT'e sponsor olunurdu. Fakat bazı sıcak ilişkiler maddiyatla ölçülemeyecek kadar sizlere katkı sağlar. Açılıştan itibaren fuarın kapanışına kadar herkes Van'ı konuştu. Yaşayanları olarak kabul etmek, bu kentin ne kadar önemli potansiyele sahip olduğunu bilmek, ilimizin tanıtımı açısından çok önemlidir. Medeniyetlere başkentlik yapmış, Urartu medeniyetinin merkezini oluşturan ilimizin bu ve buna benzer yüzlerce önemli değerinin dünya turizm sektörüne tanıtmak gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede öncelikle kentimizi çok iyi bilmek gerekir. Marka olabilecek potansiyellerinin değerlendirilmesi ve bilinçli bir tanıtım politikasıyla bu değerlerimizin tanıtımı için ortak sinerji ile çalışmalar yapmalıyız" şeklinde konuştu.

VAN EMITT'E DAMGASINI VURDU
VAN EMITT'E DAMGASINI VURDU
VAN EMITT'E DAMGASINI VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 13:07:02
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 13:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?