6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van Emniyeti, artık kültür faaliyetleri ile anılacak

Van Emniyet Müdürlüğü, şehirde devlet-halk-polis kaynaşması adına güzel bir örnek sergileyerek, lise ve dengi okullara yönelik kitap toplama kampanyaları çerçevesinde; 30 okula toplam 25 bin kitap, yaklaşık 500 öğrenciye kırtasiye , okul araç ve gereçleri yardımı gerçekleştirdi.

Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Kenthaber'e yaptığı açıklamada, ilde ayrıca sünnet şölenleri, eğlenceler, turnuvalar, geziler tertip ettiklerini, seminerler, bilgi ve spor yarışmaları düzenlediklerini bildirdi. Kurt, 170 öğrencinin ve Emniyet Teşkilatı mensupların katılımı ile birlikte Van Gölü’nde tekne turu ve piknik gezisi düzenlediklerini, 5 okula Atatürk köşesi, 3 okula da ana sınıfı, 600 öğrenciye bot ve mont yardımı yaparak, 16 okula ise, kütüphane kurarak çok sayıda terör ve uyuşturucu konulu konferanslar verdiklerini ifade etti.
"Amacımız eğitime destek vermek ve gençlerimize güvenli bir gelecek hazırlayarak terör tuzağına düşmesini engellemektir" diyen Kurt, "Özellikle gençler bizim ilgi alanımız, çünkü;
Toplumun en dinamik, iyi yönlendirildiğinde en fedakâr ve o nispette gözü pek kesimini teşkil eden gençlik, bu günlere damgasını vurduğu gibi yarınları da temsil etmektedir" diye konuştu.  Genç nesillere gereken önemi veren toplumların, bugünlerinden olduğu gibi yarınlarından da emin olacağının altını çizen Van Emniyet Müdürü şöyle devam eti:

"Çağımızda bir toplumun bugününe hükmetmek ve yarınına sahip olmak isteyenler, gençlere yatırım yapmaktadırlar. Öte yandan, bir toplumu geriletmenin ve giderek çökertmenin yolu da gençliğine el atarak dinamizmini kötüye kullanmaktan geçmektedir. Ülkemiz ve bizim için Bu kadar önemli olan gençler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve edecektir. Bu zor ama zevkli görevi yapmaya çalışıyoruz. Görev diyorum çünkü ben ve arkadaşlarım bunu bir görev olarak addediyoruz. Bir ülkenin geleceğini iyi yetişmiş nitelikli insan gücü belirler. Bu insan gücünün kendisine ve toplumuna yararlı olabilmesi için toplumun değerlerine ters düşmeyecek bir şekilde yetiştirilmeli, bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek hayata hazırlamalıdır. Toplumun kültürünü ve manevi değerlerini benimseyen kendi yetenek ve becerilerinin bilincinde olarak yetiştirilen fertler, insanlarla uyumlu, sorumluluk ve işbirliği yerlerini alırlar. Eğitim kurumları öğrencilere bu özellikleri amaçlı bir şekilde kazandırır. Van Emniyet Müdürlüğü olarak gençlerimizin yani ülkemizin geleceği için yeni bir kitap ve okul araç- gereçleri toplama kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Toplanan tüm kitaplar ve diğer araç- gereçler Van merkez ile ilçe ve köylerindeki ihtiyaç sahibi okul ve öğrencilere dağıtılacaktır. Kampanya öncelikle ilköğretim okullarına yönelik planlandığından, ilköğretim düzeyindeki öğrencilere yönelik kitap ile okul araç ve gereçleri taleplerimiz önceliklidir. Bu kampanyaya sizin tarafınızdan da yardım edilmesini ve bu istek ve taleplerimin köşenizde yayınlanmasını teşkilatım ve şahsım adına saygılarımla arz ederim"

Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 19:08:15
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 19:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?