5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'Van En Çevreci Okulunu Seçiyor'

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, 'Van En Çevreci Okulunu Seçiyor' yarışması düzenlediklerini ifade ederek, okulları cazibe merkezlerine çevirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Halil Berk, Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlediği toplantı ile basın mensuplarına düzenlenen yarışma ile ilgili bilgiler verdi. Yarışmaya, Van merkez ilçe ve bağlı köy ve beldelerdeki 8 yıllık ilköğretim okulları ile orta öğretim okulların katılabileceğini ifade eden Vali Yardımcısı Berk, yarışmada okulların 4 ana kriterde değerlendirileceklerini belirtti.

Böylesi bir etkinliği, Van Valiliği, Van Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile düzenlendiğini anlatan Vali Yardımcısı Berk, "Bu kriterlerden birincisi ağaçlandırma, çiçek ve çim olacaktır. İkincisi okul ve bahçe duvarı düzenlenmesi, bir diğeri bina ve çevre temizliği, son alarak ise çevre konulu etkinlikler olacaktır. Okulların başvuru tarihinden itibaren okul bahçesinden yapmış oldukları ağaç dikme, çiçeklendirme ve çimlendirme faaliyetleri değerlendirilecektir. Okullar fidanları İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden temin edebilecekler. Okulların bina ve çevre duvarlarının göze hoş gelecek şekilde özellikle çevre ve çocuk konulu figürler resmedilmesi değerlendirilecek. Okul içi sınıf, koridor, lavabo ve tuvaletler ile okul bahçesinin temizliği ve hijyen durumu değerlendirmeye alınacak. Çevre konulu etkinlikler kapsamında ise bilgi, slogan, şiir, resim ve kompozisyon dalındaki yarışmalar ele alınacaktır. Okullarımız, 'Van En Çevreci Okulunu Seçiyor' yarışmasına katılım için İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüze yazılı olarak veya e-posta yolu ile başvurabilecekler" dedi.

Katılım sürecinden itibaren okulların yapacakları çalışmaları belgelendirerek İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne sunacaklarını da sözlerine ekleyen Vali Yardımcısı Halil Berk, yarışma sonucunu iki aşamalı olarak değerlendirileceğini söyledi. Vali Yardımcısı Berk, konuşmalarını şöyle sürdürdü;
"Değerlendirmeyi yapacak komisyon, vali yardımcısı başkanlığında iştikakçı kamu kurum kuruluş amirleri katılacaktır. Gönderilecek olan başvuru dosyaları arasında ilk eleme sonunda en iyi 10 dosyaya sahip okullar belirlenecektir. Dosyalar üzerinde yapılan incelemelerin ardından ilk 10'a kalan okulların komisyon tarafından yerinde görülerek incelenmesi neticesinde ise birinci, ikinci ve üçüncü olan en çevreci okullarımız belirlenecektir. Yarışmada dereceye giren okul ve okul müdürleri, Van Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Birliği tarafından 10 bin TL ve 3 adet yarım Cumhuriyet altını ile ödüllendirilecekler. Birinci olan okulumuza 5 bin TL, ikinci olan okula 3 bin TL ve üçüncü olan okulumuza ise 2 bin TL ödül verilecektir. Derecelere göre okul müdürlerimize de yarımşar altın hediye edilecektir. Bu ödüller ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında verilecektir. Böylesi bir yarışma ile amacımız okullarımızın cazibe merkezleri haline gelmeleridir. Bu konuda okul müdürlerimize büyük işler düşmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 12:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?