3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van eylemlerine 7 gözaltı daha

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyareti sırasında güvenlik kuvvetlerine saldırıda bulunan ve çeşitli yasa dışı olaylara karıştıkları belirlenen 7 kişinin daha gözaltına alındığı açıklandı.


İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 1 Kasım 2008 günü Başbakan Erdoğan'ın Van'da yaptığı açılış ve temel atma töreni esnasında yasa dışı PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarınca Demokratik Toplum Partisi önünde toplanarak güvenlik kuvvetlerine taşlı saldırıda bulunulduğu hatırlatılarak, "Yola barikat kuran, terör örgütü lehine övücü mahiyette sloganlar atan ve bir kısım vatandaşlarımızın iş yerlerine zarar verdikleri tespit edilen S.A., E.Ş., S.K., R.D., K.D., Y.Y. ve H.K. isimli şahıslar, yakalanarak gözaltına alınmış olup adli mercilere sevk edilmiştir" denildi.


Açıklamada, suç işleyenin işlediği suçun yanına kar kalmadığının, vatandaşların emniyeti, huzuru ve güvenliği için yasa dışı terör örgütlerine yönelik mücadelenin aralıksız olarak devam edeceğinin bilinmesi gerektiği de belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 12:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?