2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van fuar ve kongre merkezine kavuşuyor

Van' fuar ve kongre merkezi kazandırılması için Van Valiliği, Van Belediyesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı tarafından ortak bir çalışma başlatıldı. 

Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı çerçevesinde hazırlanacak olan proje ile finansmanı sağlanacak olan fuar ve kongre merkezi konusunda çalışmaya destek sağlayan kurum temsilcilerinin katılımı ile VATSO'da bir toplantı düzenlendi. OSB Alanı içinde inşası düşünülen projeye kaynak sağlayacak fon kurumuna sunulmak üzere hazırlanacak projede kurumlar arasından oluşturulan grup öncülük edecek. Yıllardır fiziki şartları yeterli bir fuar merkezinin olmayışının Van'a yaşattığı sıkıntıların aşılacağı bu projeye ilgili kurumların yanı sıra gönüllü kişilerin de destek sunması bekleniyor. 

Belediye Başkan Yardımcısı VATSO Yönetim Kurulu Başkanı O.S.B.Başkanının konuştuğu toplantıda 19 Ocak 2009 tarihinde son başvurusu yapılacak olan bu proje ile ilimizin çok önemli bir tesise kavuşacağını bildirdiler. 

Toplantıda bir konuşma yapan VATSO Başkanı Kandaşoğlu, bu projenin sadece Van'a değil, bölgeye hizmet edeceğini belirtti. Amacın bölgesel rekabet edebilirlik için gerekli zemini oluşturarak tüccar ve sanayicinin vizyonunu genişleterek rekabet gücünü arttırmak olduğunu belirten Kandaşoğlu "Çeşitli Bakanlıklar ve kurumlar nezdinde yaptığımız girişimler sonuçsuz kalmıştı. Bugün önemli bir fırsat doğmuştur. Biz ilimizde bir fuar ve kongre merkezi olması gerekliliğini çeşitli kez vurgulamış ama kaynak sıkıntısından sonuçlandıramamıştık. Bugün bu projenin hayat geçmesi için valimizle yaptığımız görüşmede tam desteğini almamız bizi daha da güçlü kılmıştır. Belediyemizin projeye sunduğu destek, OSB'Nin arsa tahsisi ve proje devamında sunacağı destek için herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Daha önce elimizde hazır olan Avam projesini de kurumların onayını alarak projeye dahil edeceğiz. Bu anlamda kimin üzerine ne görev düşüyorsa mutlaka yerine getirmeli ve tüm Van halkının bu projeye sahip çıkmalıdır" dedi. 

Çalışmaları hemen başlayan projenin, taslak haline geldikten sonra uzman görüşlerinden sonra fonlayıcı kuruluşa sunulacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Murat Oto IP: 94.122.138.xxx Tarih : 29.11.2008 20:01:11

Umarım yetkililer bu merkezde en az 1500 kişilik bir konser salonu da düşünmüşlerdir, bu şehrin en büyük eksikliklerinden biri de konser solonunun olmadığını müzik camiası yıllardır söylüyor ama Fuzulinin dediği gibi "söylesem tesiri yok sussam gönül razı deği"