5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van fuara katılıyor

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 'Batumı Expo-2009 Fuarı'na katılacaklarını belirterek, "Komşu ülkelerdeki turistleri bölgeye çekmek için bu fuarı çok önemsiyoruz" dedi.


Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, fuar çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bölgesel ve yurtdışı turizminin geliştirilmesini sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan fuarın 8-10 Mayıs 2009 tarihleri arasından Gürcistan'ın Batum şehrinde ziyaretçi kabul edeceğini anlatan Doç. Dr. Taştan, fuara Van Valiliği Başkanlığı'nda Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile bazı firmaların katılacağını kaydetti. Doç. Dr. Taştan, fuara Van'ı tanıtan broşür, CD'ler ve kilim ile Van Kedisi'ni götüreceklerini belirtti. Fuar boyunca tur operatörleri ile görüşme yapma fırsatını da yakalayacaklarını dile getiren Doç. Dr. Taştan, "Bu fuara İran, Ermenistan, Ukrayna ve Azerbaycan gibi komşu ülkeler katılıyor. Komşu ülkelerdeki turistleri bölgeye geçmek için fuarı çok önemsiyoruz" dedi.


Her yıl 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece Akköprü mahallesinde bulunan Akköprü deresi kenarında kutlanan Hıdrellez'ın bu yıl Van Kalesi'nin yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı'nın bahçesinde büyük bir katılımla kutlayacaklarını kaydeden Doç. Dr. Taştan, "Akköprü deresi kenarında 200 yıldır devam eden Hıdrellez kutlamalarını yapılan dere ıslah çalışmaları nedeniyle bu yıl Atatürk Kültür Parkı'nın bahçesinde kutlayacağız. Sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan kutlamalar esnasında Van Valiliği katılımcılara pilav ve kavurma, özel bir şirket ise ayran aşı dağıtacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 13:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?