6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van Gölü çöplüğe döndü

VAN GÖLÜ'NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kava, Van Gölü sahil temizliği çalışmalarında her hafta bir kamyon gübre ve evsel atık çıkartıldığını belirterek halkı atıklarını dere ve kanallara atmaması konusunda uyardı.

Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan bir ekip her gün sahil ve gölde bulanan evsel atık ve gübreler toplanarak, araçlarla katı atık alanına taşınıyor. Her gün temizlenen göl sahillerinden haftada bir kamyon evsel atık ve gübre çıkarılıyor. Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval, Van Gölü'ne gelen evsel atık ve gübrenin tamamının göle yakın yerlerde yaşayan ve besicilikle uğraşan vatandaşların atıkları dere ve kanallara atması ile oluştuğunu söyledi. Van Gölü çevresinde ve özellikle de Serhat Lisesi, Van Kalesi, Katı atık tesisi civarında yaşayan vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını isteyen Kaval, dere ve kanallara atılan atıkların göle büyük bir kirlilik verdiğini belirtti.

Kanal ve derelere atılan atıkların yağmurun yağması ile birlikte tıkanmalara neden olduğu, bu durumdan hem vatandaşın hem de belediyenin büyük bir zarar gördüğünü aktaran Kaval, "Vatandaşlarımız kendi evlerini nasıl temiz tutuyorlar ise Van Gölü ve çevresini de bu şekilde temiz tutmaları gerekiyor. Tarihi varlıklarımızı korumak ve yaşatmak için elimizden gelen her türlü çabayı halkla birlikte sunmamız gerekiyor. Bu kentte yaşayan tüm halkımızın bir görevi ve sorumluluğudur" dedi.

Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte bu duyarlılığın en üst seviyeye çıkması gerektiğini aktaran Kaval, belediye olarak Van Gölü sahili ve mahallerde temizlik kampanyaları başlatacaklarını ve vatandaşların da bu kampanyalara destek vermelerini istedi.

VAN GÖLÜ'NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI
VAN GÖLÜ'NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 12:55:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?