3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van Gölü kıyısında kitap okuma keyfi

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında çeşitli Batı illerinden Van'a gelen çocuklar, Edremit İlçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Okuma Şenliği' etkinliğine katıldılar. 

Çocuklar, 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde Van Gölü sahiline kurulan taziye çadırında açılan stantlardaki kitap sergisini ziyaret ettiler. Beğendikleri kitapları alarak sahil kenarına inen çocuklar, bir taraftan Van Genç İş Adamları Derneği (VANGİAD) görevlileri tarafından dağıtılan dondurmaları yediler, bir taraftan da göl manzarasında kitap okudular. Öğrenciler daha sonra otobüslerle gün batımını izlemek için Edremit Kız Kalesi'ne çıktılar. Kaleye geldiklerinde ise burada bir yandan gün batımını izlerken bir yandan da Edremit ve Van'ı uzaktan kuş bakışı izleme keyfini yaşadılar. Geziden önce Van ile ilgili ön yargılarının bulunduğunu ifade eden bir çok çocuk, ise şimdi buradan ayrılmak istemediklerini kaydetti. 

Konu ile ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, insanların ilgilerini kitap okumaya çekmek istediklerini ve ülkedeki okuma oranının artmasına katkıda bulunmak için böylesi bir fikirle yola çıktıklarını ifade etti. Gönül Köprüsü Projesi kapsamında çadıra gelen çocukların kitap okumalarındaki memnuniyetini de dile getiren Kaymakam Başaran, Van ilinde taziye çadırlarının meşhur olduğunu vurguladı. Başaran, burada cehaleti öldürme taziyelerinin kabul edildiğini anlatarak, çadırının 1 ay süreyle açık kalacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 13:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?