5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van Gölü kuğuları

VAN'DA İLK KEZ BALE KURSU AÇILDI

Van'da, özel bir kültür sanat merkezi tarafından kentte ilk kez bale kursu açıldı. Kurs beklenenden fazla ilgi gördü.

Van'da eğitimci olarak görev yapan Semra Odabaşı tarafından açılan Uzay Kültür ve Sanat Merkezi'nde piyano, keman, gitar, diksiyon ve İngilizce kurslarının yanı sıra kentin ilk bale kursu da açıldı. Bale kursu açmanın geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirten Odabaşı, şöyle konuştu: "Keşke daha önce açmış olsaydık. Keşke ben de o ortamda büyümüş olsaydım. Ama böyle bir çalışma başlattığım için çok mutluyum. Gençlerimizin kültür ve sanat etkinlikleri ile tanışmalarını arzu ediyoruz. Doğrusu bu zaten.

Böyle bir çağda halen kültür ve sanat alanında birçok eksiğimizin olması bizi gerçekten çok üzüyor. Ama artık Van'da da bale var."

Kurdukları kültür ve sanat merkezinin birçok faaliyeti bünyesinde barındırdığını belirten Odabaşı, kentte bu tür merkezlere büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Bale kursunun 'Van'da bir ilk olma' özelliğini taşıdığını ifade eden Odabaşı, "Van'da beklediğimizden fazla ilgi gördük. İlgi aslında hep vardı. Belki böyle bir hareketi başlatan yoktu. Bunu da başlatan biz olduk. Gayet güzel gidiyor memnunuz. Daha iyi olacağını düşünüyoruz" dedi.

Bale eğitmeni Berna Kubilay ise Ege Üniversitesi Türk Halk Oyunları Bölümü mezunu olduğunu ve Yeditepe Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi gördüğünü ifade ederek, bale eğitiminin Van için geç kalınmış bir faaliyet olduğunu söyledi. İlginin beklediklerinden daha fazla olduğunu da vurgulayan Kubilay, Van'ın ilk balerinlerini yetiştirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumartesi günleri verilen bale eğitimini alan çocuklar ise çok mutlu olduklarını ve yaşıtlarının da mutlaka gelip kursa katılmaları gerektiğini belirttiler.

VAN'DA İLK KEZ BALE KURSU AÇILDI
VAN'DA İLK KEZ BALE KURSU AÇILDI
VAN'DA İLK KEZ BALE KURSU AÇILDI
VAN'DA İLK KEZ BALE KURSU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 11:02:02
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 23:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?