5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van Gölü sahili tahrip edildi

Van'ın Gevaş ilçesindeki yol genişleme çalışmaları esnasında tahrip edilen Van Gölü sahili vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Vatandaşlar, Karayolları tarafından yapılan yol genişletme çalışmaları esnasında kumla kaplı güzel Van Gölü Gevaş sahillerinin tahrip edildiğini belirttiler. Sahillerin tahrip edilmesine tepkilerini dile getirdiğini belirten Ziya Ödük adlı vatandaş, ayrıca göle girenlerin sayısının her geçen gün azaldığını söyledi.

Ödük, "Şimdiye kadar sahildeki her bir tesiste günde ortalama 150 aile göle girme imkanı buluyordu. Ancak yapılan yol çalışmaları nedeniyle sahiller taş ve toprakların altında kaldığından göle girenlerin sayısı her geçen gün düşüyor. Biz çocukluğumuzdan beri göle giriyoruz. Bizden sonraki nesillerin de göle girmesini istiyoruz. Ama yeni nesille bırakacağımız sahiller yavaş yavaş yok oluyor" dedi

Karayollarının yapılan yol çalışmaları sırasında kaş yapmak isterken göz çıkardığını belirten Ödük, "Yol çalışmaları elbette yapılacak. Buna kimsenin ihtirazı yok ve olmaz da. Ama burası turistik bir ilçedir. Akdamar Adası, Van Gölü ve sahilleri korumamız gerekirken, ayrıca çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir ilçeyiz. Biz adayı, Van Gölü'nü ve sahilleri korumamız gerektiği yerde yok ediyoruz. Halbuki yol genişletme çalışmaları yolun üst kısmına yapılabilirdi. Bu şekilde hem yollarımız genişler hem de sahillerimiz sonraki nesillere de kalırdı. Bunlar, yol yapımı sırasında 'Kaş yaparken göz çıkardılar. Tüm yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum" şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Bu arada, bölgede çalışma yapan ekipler, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 14:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?