5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van Gölü turizme hazır

Karlı dağların eteğindeki Van Gölü, eşsiz güzelliği ile mevsimleri bir arada sunarken, doğal güzellikler ile de yerli ve yabancı turistleri adeta büyülüyor.


Havaların ısınması ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Van Gölü sahilleri, doğal güzellikleri ile Akdeniz bölgesini aratmıyor.

Van Gölü'nün serin berrak sularında bazıları jet-siki keyfi yaşarken bazıları ise deniz bisikletleriyle karlı dağların eteklerinde serin suların keyfini yaşıyor. Bir tarafta çiçek açan meyve ağaçların, bir tarafta karlı dağların Van Gölü ile ahenkli bütünleşmesi mevsimin başka yerde olamayan güzelliklerini gözler önüne sürüyor. Gençler ise gölün berrak sularında çeşitli akrobasi hareketleri yaparak yılın ilk serinlemesinin keyfini yaşıyor


Van Gölü ve çevresinin turizme hazır olduğunu anlatan işletmeciler ise Antalya sahillerini mekan tutan turistlerin bakışlarını Van Gölü çevresine çevirmelerini isteyerek "Çünkü, kar, çiçek, deniz ile birlikte tarihi ve doğal güzelliklerin bütünleştiği bir başka yer yok" diyorlar.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?