2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van Gölü'nde ücretsiz tekne gezisi

Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, Ramazan Bayramı münasebetiyle halka yönelik Van Gölü üzerinde tekne turları düzenlediklerini, amaçlarının Van Gölü'nü halka tanıtmak olduğunu söyledi. 

Adnan Yaviç, düzenledikleri gezi programı ile ilgili iskele sahilinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yaviç, bayramın 2'nci gününden itibaren 3 gün üst üste turların devam edeceğini belirtti. Öğleden sonra saat 14:00 sularında teknelerin kalkış yapacağını ifade eden Yaviç, turların herkese açık olduğunu kaydetti. 

Bu konuda kesinlik bir ücretin alınmayacağını anlatan Yaviç, "Teknelerimiz ilk olarak Çarpanak Adası'na bir tur attıktan sonra Edremit sahilinden tekrar İskele'ye gelecektir. Her 2 teknemize 100 kişi alınacaktır. Kapasitemiz daha fazlasına alır, fakat biz gemide bir sıkışıklık bir yoğunluğun olmasını istemiyoruz ve vatandaşların da sıkılmasını istemiyoruz. Tekne personelimiz tarafından gelen misafirlerimize çay ikramında bulunulacak. Tek başına gelen çocuklar kesinlikle teknelere sokulmayacaktır. Meydana gelebilecek en ufak bir ihtimali bile göz önünde bulundurarak teknelerimizde dalgıçlar olacaktır. 

Turlarımıza büyük bir yoğunluk olduğu taktirde birer tur daha düzenleme yoluna gidebiliriz. Arabası olmayan vatandaşlarımız için ise valilik binası karşısında bulunan belediye otobüs durağından İl Özel İdaremize ait midibüsleri kaldıracağız. Arabası olmayan vatandaşlarımızda bu işten yararlansın diye böyle bir düzenleme yaptık. Umarım havalar beklediğimiz gibi gider ve turlarımız güzel geçer. Vanlılar olarak gölden pek istifade edemiyoruz. Buradaki amaçlarımız gölü tanıtmak, halkın bundan istifade etmesi ve iyi vakit geçirmeleridir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:40:11
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 16:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedat bey IP: 78.161.87.xxx Tarih : 28.09.2008 12:59:33

nıhayet van da vanlıya yonelık bır calısma. gec kalınmıs bır organızasyon olsada baslangıc yapılması son derece memnunıyet verıcı. emegı gecen herkese sımdıden sonsuz teşekkurler.....