2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van-Gürpınar yol çalışmaları

Van Valisi Özdemir Çakacak, il genelinde bütün yolların duble hale getirilmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirterek, her yıl bu hedefe ulaşmak için adım adım ilerlediklerini söyledi.

Van-Gürpınar karayolunda başlatılan duble yol çalışmalarını incelemek üzere şantiye ve çalışma alanlarını denetleyen Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki heyet, işçilerle birlikte çadırda yemek yedi. Vali Özdemir Çakacak, 20 kilometrelik duble yol çalışmalarını yerinde incelemek ve işçilere moral vermek üzere çalışma alanına geldiklerini söyledi. Şantiyede kurulan çadırda oturan Vali ve beraberindeki heyet işçilerle birlikte pilav ve kavurma yedi.

Yemeğin ardından şantiye sorumlularından bilgi alan Vali Çakacak, yol güzergahındaki çalışma bölgelerini gezerek incelemelerde bulundu. İncelemelerini tamamlayan Vali Özdemir Çakacak, çalışmaları devam eden Van-Gürpınar karayolunun bu iş sezonu sonunda tamamlanacağını söyledi.

Vali Çakacak, "Burada çalışan işçilerimizi denetlemek ve yanlarında olduğumuzu belirtmek için geldik. Devam eden Van-Gürpınar arasındaki 20 kilometrelik yolu bu iş sezonunda bitirmeyi amaçlıyoruz. Sadece bir yerde değil, bir kaç yerde yoğun bir çalışma var. Bölgemizde çalışma mevsimi kısa olduğu için çalışmalar süratle sürdürülüyor. İl Özel İdaresi olarak bu yolu asfalt yapılacak seviyeye getireceğiz, ondan sonraki kısmını Karayolları yapacak. Bölge yüksek rakımlı olduğu için en geç ekim ayında asfaltın atılması gerekiyor. Şuanda hafriyat işlerinin üçte birlik kısmı bitmiş durumdadır. Böyle devam ederse programlanmış zamandan önce çalışma bitmiş olacaktır. İlimizdeki bütün yolları duble yol haline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu iş merhale merhale olacaktır. Bundan sonraki yıllar çalışmalarımıza yine devam edeceğiz. İlimizdeki tüm yolları duble yol yapana kadar çalışmalarımız sürecektir" dedi.

Vali Özdemir Çakacak tarafından yapılan denetimlere, Vali Yardımcısı Ali İpek, Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, Gürpınar Kaymakamı Aziz Üzeyir Özeren, Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kırcı ve şantiye sorumluları eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?