6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

'Van Güzel' kitabı tanıtıldı

'VAN GÜZEL' İSİMLİ KİTAP TANITILDI

Van Valiliği'nin destekleri ile hazırlanan 'Van Güzel' isimli kitap tanıtımı, kitap ile aynı ismi taşıyan serginin de açılışı yapıldı.

Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğü Yurt Muhabiri Ali İhsan Öztürk ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Öztürk'ün ilin tarihi ve turistik yerlerinde çekilen fotoğraflarının yer aldığı 'Van Güzel' isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Kitapta yer alan ve aynı ismi taşıyan fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı. Düzenlenen açılışa Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Osman Çelik ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşun daire amirleri katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Alper ve Ali İhsan Öztürk ile birlikte serginin açılışını gerçekleştiren Vali Karaloğlu, bütün fotoğrafları tek tek inceledi. Düzenlenen tanıtım kokteyli ve sergi ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, Van ile ilgili bugüne yüzlerce broşür ve kitabın basıldığını, ancak 'Van Güzel' kitabını basarken esas amaçları kitabını eline alan herkesin beyninde 'Bu şehir gidilmeye, görülmeye değer bir şehirdir' imajı oluşturmak olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, "Görselliği bol, bilgisi az olan bir kitap olsun, ancak çarpıcı olsun. Yaşar Kemal'den bir cümle olsun. Güneyin batışı ile ilgili bir cümle olsun. Ama görseli güzel olsun. Kitabı eline alan herkes, 'Ya bu Van gerçekten bir güneş kentidir. Van gerçekten coğrafi güzellikleri olan bir kenttir. Van gerçekten Türkiye'nin en güzel dağlarını içinde barındıran bir kenttir. Van gerçekten bir şelaleler kentidir. Van gerçekten içerisinde tarihi mekanları bulunduran bir kenttir' demeliydi ve o yüzden bu kitabı bastık" dedi.

Kitapta fotoğrafları olan Ali İhsan Öztürk ve Doç. Dr. Gürkan Öztürk'e de teşekkür eden Vali Karaloğlu, Ali İhsan Öztürk ile Doç. Dr. Gürkan Öztürk'ün kentin tanıtılmasından çok ciddi emekleri olan kişiler olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, "Van ile ilgili elinde güzel fotoğrafları olan herkes, bu fotoğraflar aynı zaman kendi arşivinde de bulunsun. Ama bizimle paylaşırsa, biz de bunu kamuoyu ile paylaşırız ve bu kentin gerçekten tanıtımına hizmet olur" şeklinde konuştu.

Fotoğraf sergisi ve kokteylin tertiplendiği salonu ise yeni düzenlediklerini ve artık Van'ın sanat galerisi olarak burayı kullanacaklarını ifade eden Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada da ilk sergimizi yapıyoruz. Daha önce Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'ne ait olan salonda yapıyorduk. Bu kadar uygun bir mekan değildi. Artık bundan sonraki bütün sergilerimizi bu salonda yapacağız. Ben bütün sanatseverlere bunu da duyurmak istiyorum. Bu salonunda Van'daki kültürel hayatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Vali Karaloğlu, Van'ın tanıtımına yaptığı katkıdan dolayı Ali İhsan Öztürk'e plaketini verirken, yurt dışında olan Doç. Dr. Gürkan Öztürk'ün plaketini ise Kültür ve Turizm İl Müdürü Zeki Taştan aldı. Düzenlenen tören verilen tanıtım kokteyli ile sona erdi.

'VAN GÜZEL' İSİMLİ KİTAP TANITILDI
'VAN GÜZEL' İSİMLİ KİTAP TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 16:01:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 16:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?