6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van Havaalanı'nda bomba patladı

 Van Valisi Hikmet Tan, polis noktasına yerleştirmeye çalıştıkları bombanın infilak etmesiyle yaralanan teröristin sağ olarak yakalanması halinde, kendisine bir süre önce düzenlenen suikast girişimi hakkında önemli bilgilere ulaşabileceklerini tahmin ettiğini söyledi.


Bombanın patlamasıyla teröristlerden birinin parçalanarak öldüğünü belirten Vali Tan, "Diğer terörist ise bekliyor durumda. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Şimdi önemli olan vatandaşın can güvenliğini sağlamak. Bilindiği gibi bölge riskli bir bölge. Şimdi Emniyet Müdürü Tacettin Kurt’u ziyaret edip geniş bilgi alacağım" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün ziyaret edeceği Bitlis’e farklı güzergahtan gideceği hatırlatılarak, kendisine yönelik bir saldırı planlanmış olup olmayacağı yönündeki sorular üzerine Vali Tan, "İkinci bir eylem hazırlığı olup olmadığını bilemiyorum. Bu durumda Bitlis’e gidip gedemeyeceğim de belli değil. Ancak bu yaralı terörist yakalanırsa, bizim olayla ilgili önemli bilgilere ulaşabileceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.


Kulübe çevresindeki güvenlik birimlerinin yanına giden Vali Tan, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt’tan bilgi aldıktan sonra makam aracıyla şehir merkezine döndü. Vali Tan’ın ayrılmasının ardından polisin megafonla yaralı teröriste Türkçe ve Kürtçe ’teslim ol’ çağrısında bulunduğu gözlendi.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 09:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?