6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van heyeti donan gölde yürüdü

VAN HEYETİ ALMANYA'DA DONAN

Almanya'nın Başkenti Berlin'de düzenlenen ITB Fuarı'na katılan Van heyeti, şiddetli soğuklar yüzünden donan, Almanca'da Van Gölü'nü andıran Wannsee Gölü üzerinde yürüyüş yaptı.

Avrupa son yılların en soğuk günlerini yaşıyor. Almanya da soğuklardan nasibini alan ülkelerin başında geliyor. Burada yaşayan Türkler, son 30 yılın en soğuk günlerini yaşadıklarını ifade ediyorlar. Berlin'in Postdam sınırındaki Wanssee Gölü de aşırı soğuklardan nasibini aldı. Derinliği yaklaşık 25 metre olan gölün su yüzeyinde yaklaşık 30 santimlik bir buz kütlesi oluştu. Van Vali Yardımcısı Halil Berk, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mahmut Yamaç ve Berlin'de yaşayan ve Muşlu olan iş adamı Fesih

Özdemir de ITB Fuarı güzergahında yer alan Wannsee Gölü üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Göl üzerinde yaz mevsiminde mavi tur yapan onlarca yat ve tekne de buzlar arasında iskeleye demir atarken, buzlar üzerinde onlarca kanatlı hayvan da vatandaşların bıraktığı yemlerden beslenmeye çalışıyor. Berlin'i çevreleyen 180 kilometrelik Spree Nehri ve kolları üzerinde yer alan Wanssee Gölü, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

VAN HEYETİ ALMANYA'DA DONAN
VAN HEYETİ ALMANYA'DA DONAN
VAN HEYETİ ALMANYA'DA DONAN
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 15:33:02
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 16:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?