3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van içme suyuna kavuştu

Van Belediye Başkanlığı tarafından içme suyu isale hattında oluşan arızaların giderilmesi için başlatılan çalışmalar açıklanan süreden erken bitti.

 


Gürpınar Mejingir bölgesinden Van'a gelen 46 kilometrelik isale hattında tespit edilen arızaların onarımında ekipleri ile birlikte çalışan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, saniyede 200 litre boşa akan su kaybını önlediklerini belirtti. Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, "Onarım öncesinde yaptığımız duyurularla 7 günlük kesinti olacağını bildirdik. Ancak vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürerek onarımları 3 günde bitirdik ve şehre içme suyu verdik. İsale hattında 6, şehir merkezindeki şebeke hattında ise 5 olmak üzere toplam 11 arıza tespit edip en kısa sürede bunları giderdik. Arızalı bölgelerde meydana gelen çürümeleri çelik borularla değiştirdik. Onarım yapılan bütün bölgelere tamamen çelik boru döşedik. Ayrıca bu bölgelerde bulunan su depolarının içini de temizleyerek bakımlarını yaptık" dedi.

VAN'DA YENİ BİR İÇME SUYU İSALE HATTINA İHTİYAC VAR
Aralıksız devam eden çalışmalar sonucunda 3 günde Van şehir şebekesine su verdiklerini açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, yeni bir içme suyu isale hattına ihtiyaç olduğunu söyledi. Yaşar, "Gürpınar ilçesinden Kurubaş güzergahı üzerinden yeni bir isale hattı çekilmesi için çalışma yapılmalıdır. Bunun fizibilite çalışmaları başlanmalı ve en uygun zamanda isale hattı çekilmelidir. Mevcut isale hattımız 25 yıllıktır. Geldiği güzergah üzerinde Gürpınar, Gevaş ve Edremit ilçeleri ile bir çok köye de bu isale hattında su verilmektedir. Bu durum şehrimize akması gereken debiyi düşürmektedir. Bununla birlikte izinsiz yapılaşma devam ettiği sürece 10 ayrı isale hattı da yapılsa yine su yetersiz kalır. İzinsiz yapılar mutlaka önlenmelidir" şeklinde konuştu.


Gürpınar-Van arasındaki içme suyu isale hattı onarımında 164 personelin 20 iş makinesi ile gece gündüz çalıştığı belirtilirken, şehir merkezinde su sıkıntısı yaşanmaması için 20 su tankeri ile mahallelere içme suyu taşındığı ve 32 sondaj kuyusundan sürekli olarak şehrin bir bölümüne su verildiği belirtildi. Yapılan onarım ve bakım çalışması ile birlikte Mejingir içme suyu isale hattından saniyede bin 500, sondaj ve Narman düzünden ise saniyede 700 litre olmak üzere Van şehir merkezine saniyede 2 bin 200 litre su aktığı bildirildi.

...
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 01:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?