2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van İNMOB 2008 tanıtım toplantısı

Van'da bu yıl ilki düzenlenecek '1. Van İnşaat Yapı Dekorasyon Mobilya Ev Tekstil Dayanıklı Tüketim ve Çeyiz (Van İNMOB) 2008 Fuarı' düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı.

Van Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenleneceği fuarın tanıtım toplantısına, Vali Yardımcısı Ali İpek, Belediye Başkan Yardımcısı Miraz Tunçdemir ve Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile sponsor firmaların temsilcileri katıldı. VATSO Tuşba Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, 15 yıldır düzenledikleri Van-Asya İpekyolu Enternasyonal Fuarı'nın yanında bu yıl da ilk kez inşaat ve mobilya fuarı düzenleyeceklerini kaydetti. Doğu Anadolu Bölgesi'nin cazibe merkezi ve lideri konumunda olan Van'da etkinlikler düzenlemek çabası içerisinde olduklarını söyleyen Kandaşoğlu, bu amaçla gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. İşadamlarının Van'a yatırım yapması için herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını anlatan Kandaşoğlu, yerel basının düzenlenecek fuarı uzun süre gündemde tutmasını istedi. Tarihi ve turistik potansiyele sahip olan Van'ın her zaman güzel yönleri ile Türkiye'nin gündemine gelmesini istediklerini ifade eden Kandaşoğlu, "Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı fuarımıza katılmak için başvuruda bulunan 30'a yakın firma geri çekildi. En büyük sıkıntıyı bu tür olaylardan dolayı yaşıyoruz. Ama buna rağmen Van'da büyük çaplı mobilya ve inşaat malzemesinin üretimini yapan firmaların olmamasına rağmen bu alanda fuar düzenliyoruz. Önemli olan bunu başarabilmektir ve bunu da başardığımıza inanıyorum. Fuarımızın ilk olmasına rağmen 50 firma katılıyor" dedi.

Vali Yardımcısı Ali İpek ise bu tür etkinliklerin Van'da düzenlenmiş olmasının insanları karamsarlığa ve olumsuzluğa itecek bir durumun olmadığının göstergesi olduğunu ifade etti. Bazı insanların zaman zaman bölgeye hizmet adına yaptıkları işlerin yarardan çok zarar verdiğini anlatan İpek, valilik ve belediye olarak bunların önüne geçmek için üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Tunçdemir'in de kısa bir açıklama yaptığı toplantı da, 8 ila 11 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak fuar hakkında teknik bilgiler verildi.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) Van İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü'nün fuara katılan firmalara giderlerinin yüzde 50'sini destekleyeceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?