4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Van Kalesi'ne araç yasağı

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yanı sıra yaşanan izdihamın önüne geçilmesi için Van Kalesi'ne araç girişinin yasaklandığını söyledi. Böylece, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Van Kalesi'ne araçla giriş yasaklandı.

Yıllardır Van Kalesi'nin özellikle kuzey - batı bölümüne kadar araçları ile gidip kaleye tırmanan, çevrede piknik yapan vatandaşlar, bundan sonra yaya olarak içeri girebilecek. İHA muhabirine konuyla ilgili açıklama yapan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu, Bayındırlık ve Müze Müdürlüğü tarafından kendilerine gönderilen teknik rapor doğrultusunda araçların kale içerisine girişlerini yasakladıklarını söyledi.

Kütükoğlu, eski girişin 200 metre ilerisindeki tarihi eski Van evlerinin önünde sadece vatandaşların gireceği bir kapı açtıklarını ifade ederek, "Kapatılan araç girişinin hemen üzerinde bulunan duvarlar tehlike arz ediyordu. Biz de vatandaşların can ve mal güvenliği açısından araç girişini kapattık. Önceden araçları ile kaleyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler Van Kalesi'ni ve eski Van evlerini tamamen görmeden ayrılıyorlardı. Bundan sonra yeni giriş kapısından girecek olanlar hem Van Kalesi'ni hem de tarihi eski Van evlerini görme imkanı bulacaklar" dedi.

Kültür ve Turizm İl Mürdürü İzzet Kütükoğlu, ayrıyetten giriş kapısının hemen önünde ise araçlar için de geniş bir otopark yapımının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 13:19:51
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?