3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van kar ile uyandı

Van'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı şehiriçi trafiği olumsuz yönde etkilerken, 55 köy yolunun ulaşıma kapandığı, uçak seferlerinin iptal edildiği belirtildi.
Kar yağışı ile birlikte mesaiye erken başlayan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri ana arterler üzerinde yol açma ve tuzlama çalışmaları başlattı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliği'nden edinilen bilgiye göre kapalı karayolunun olmadığı, ekipler tarafından yollardaki karları temizleme çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

İl Özel Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada ise, sabah saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı ile birlikte Gevaş ilçesinde 3, Başkale ilçesinde 52 olmak üzere toplam 55 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kapalı köy yollarında çalışma başlatılması için kar yağışının durmasının beklendiği açıklandı.
Van Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre kar kalınlığının şehir merkezinde 18, yüksek kesimlerde ise 1 metre olarak ölçüldüğü ve kar yağışının iki gün süreyle aralıklarla devam etmesinin tahmin edildiği belirtildi.

Van Ferit Melen Havaalanı yetkililerinden edinilen bilgiye göre ise olumsuz hava koşulları yüzünden Türk Hava Yolları (THY) ile özel uçak firma seferlerinin karşılıklı iptal edildiği belirtildi.

Öte yandan sabah uyandıklarında kar yağdığını gören sürücüler araçlarını, esnaflar ise işyerlerinin önünü temizledi. Vatandaşlar süpürgelerle araçlarının üzerinde ve iş yerlerinin önünde biriken karı süpürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 15:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?