7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van karakışa teslim oldu

VAN'DA KAR YAĞIŞI

Van'da etkili olan kar yağışı ve tipi sonucu 320 köy yolu ulaşıma kapanırken, kısa süreli trafiğe kapanan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ise yapılan çalışmalar sonucu tekrar ulaşıma açıldı.

Haftalardır bahardan kalma günlerin yaşandığı Van, kara kışa teslim oldu. Dünden bu yana belli aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle hayat durma noktasına gelirken, ulaşımda da aksamalar yaşanıyor. İl Özel İdaresi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, etkili olan kar yağışı sonucu çok sayıda köy yolu kapandı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Van merkez ve Edremit ilçesinde 75, Bahçesaray'da 14, Başkale'de 45, Çaldıran'da 62, Çatak'ta 19, Erciş'te 30, Gevaş'ta 9,

Gürpınar'da 30 ve Muradiye ilçesinde ise 36 olmak üzere toplam 320 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara sabahın erken saatlerinden itibaren başladığı belirtildi.

Van Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise sabahın erken saatlerinde şehrin işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki kaldırım ve ara sokaklarda kar temizleme çalışmalarına başladı.

Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan tüm yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karayolları ekipleri, kısa süreli trafiğe kapanan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'ni ise tekrar ulaşıma açtı.

VAN'DA KAR YAĞIŞI
VAN'DA KAR YAĞIŞI
VAN'DA KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 10:36:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 10:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?