6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van kayak merkezine kavuşuyor

VAN KAYAK MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Van İl Özel İdaresi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce ortaklaşa 1 milyon 430 bin TL harcanarak yapılan Abalı Kayak Merkezi, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da katılacağı törenle açılacak.

Gevaş ilçesi Artos Dağı eteklerinde kurulan Abalı Kayak Merkezi yapılan düzenlemenin ardından hizmete giriyor. Eğitim ve spor yapılabilecek düzeyde olan ve pist uzunluğu bin 50 metre olan kayak tesisinde her biri 2 kişilik olan toplam 50 taşıyıcı askı bulunuyor. Birinci etap teleski de faaliyete geçen tesisisin 930 bin TL'si Van İl Özel İdaresi, 500 bin TL'si ise Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce karşılanmış.

Tesis yarın Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da katılacağı törenle hizmete açılacak. Kayak tesisinde ayrıca kafeterya, snowtrak, kayak kiralama, dinlenme ve konaklama tesisleri ile yaklaşık 300 araçlık otopark bulunuyor.

“VAN'IN TURİZMİ 12 AYA YAYILACAK”

Van'daki turizmi tek kanatlı olmaktan çıkartıp iki kanatlı hale getirmek istediklerini belirten Van Valisi Münir Karaloğlu, sadece yaz turizmini değil, kış turizmini de Van'ın bir parçası haline getirmek istediklerini söyledi. Van'ın turizmini 12 aya yaymak istediklerini ifade eden Vali Karaloğlu, “Burada bin 700 rakımda yaşıyoruz. Bu da bizim için çok ciddi bir kar avantajı sağlıyor. Van'da çok ciddi bir yaz turizmi potansiyeli var. Turizmi geliştirmek ve 12 aya yaymak çok önemlidir. Tek kanatlı olan turizmi çift kanatlı hale getirmek istiyoruz. Yoksa biz sadece yaz turizmi ile 2023 yılında hedeflediğimiz 1 milyon turist sayısını yakalayamayız. Abalı Kayak Merkezi'ni Van'ın ve Vanlının hizmetine sunmak istiyoruz. Tamamlanan tesisimizle vatandaşlarımız yılın 3 ayı buraya gelip kayak yapma imkanı bulacak. Böylelikle Van'ın turizmini hareketlendirmiş olacağız” diye konuştu.

VAN KAYAK MERKEZİNE KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 16:16:05
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 16:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?