6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van kedilerine showroom

VAN KEDİLERİ İÇİN SHOWROOM YAPILACAK

Van Valisi Münir Karaloğlu, ziyaretçilerin Van kedileriyle daha yakından ilgilenmelerini sağlamak üzere yapacakları showroomun projesini basına tanıttı.

Valilik toplantı salonunda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan ile birlikte bir toplantı düzenleyen Vali Karaloğlu, üretim merkezi konumundaki Van Kedisi Araştırma Merkezi'nin kedilerin gen safhalarının muhafaza edilmesi için çalıştığını söyledi. Gelen yerli ve yabancı turistlerin Van Kedisi'ni daha yakından görmek istediğini ifade eden Vali Karaloğlu, bunun için bir showroom yapacaklarını söyledi. Showroomda ziyaretçilerin kedileri yakından görebileceğini de sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu, "Şu anki merkezde bilimsel çalışma yapılıyor. Dolayısıyla ziyaretle bilimsel çalışmayı birbirinden ayırmak istiyoruz. Mevcut merkezin yanına yapılacak olan showrooma hemen başlamak istiyoruz. Şu an proje üzerinde son çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan ise, Van Kedisi Araştırma Merkezi'nin hedefine ulaşamadığını belirterek, "Merkezin 15 yıllık mazisi var, ama amaçlarına ulaşamadı. Göreve geldiğimde burası kötü bir durumdaydı. Gerekli çalışmaları yaptık. Merkezin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Artık oradaki gelişmeleri bir heyet inceleyecek. İnşallah iyiye gideceğiz" şeklinde konuştu.

Doğum oranında bu sene azalma olduğu yönündeki bir soruya ise Prof. Dr. Hasan Ceylan, bu sene 25 yavrunun dünyaya geldiğini ve 5 kedinin ise hamile olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 16:12:00
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 16:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?