7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van kedilerinin avcılık yeteneği

VAN KEDİLERİNİN AVCILIK YETENEĞİ

Değişik göz renkleri başta olmak üzere birçok özelliği ile dünyaca ünlü Van kedileri, kapalı ortamda olmalarına rağmen avcılık yeteneklerini kaybetmiyor.

YYÜ tarafından koruma altına alınan ve sürekli kapalı ortamda olan Van kedileri, avcılık yetenekleriyle dikkat çekiyor. Cana yakınlığı, beyaz ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, tilki kuyruğuna benzeyen uzun ve kabarık kuyruğu, değişik göz renkleri ve suya olan düşkünlüğü ile bilenen Van kedilerinin bir diğer özelliğinin ise avcılık yeteneği olduğu belirtiliyor. Avını büyük bir sabırsızlıkla bekleyen ve çevikliği ile aniden hareket eden Van kedileri, kapalı ortamda kalmalarına rağmen bu yeteneklerini kaybetmiyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma Merkezi ve Kedi Evi Müdürü Prof. Dr. Zahid Ağaoğlu, kedinin yapısında bir avcılık yeteneği olduğunu belirterek, "Bu karakter Van kedilerinde çok bariz. Bizim kedilerimiz şimdi bir merkezin içerisinde kendi bahçeleri, kendi barınma yerleri ve beslenme odaları ayrı olmasına rağmen yine avcılık özelliğini muhafaza etmiş. Tel örgülere bir kuş konduğu zaman hemen harekete geçiyorlar. Bu da Van kedilerinin avcılık yapısını muhafaza ettiğinin bir göstergesidir" dedi.

VAN KEDİLERİNİN AVCILIK YETENEĞİ
VAN KEDİLERİNİN AVCILIK YETENEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 11:32:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 11:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?