6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van kedisi, EMITT Fuarı'nın maskotu

VAN KEDİSİ, EMITT FUARI'NIN DA MASKOTU OLDU

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) maskotunun bu yıl Van kedisi olacağını açıkladı.

Türkiye'de düzenlenen turizm ve seyahat fuarları içinde en tecrübeli ve en zengin içerikli olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) bu yılki gözdesi Van kedisi olacak. 11-14 Şubat 2010 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü'nde (Tüyap) düzenlenecek olan fuara 3 bin 500 firma katılıyor. Geçen yıl ziyaretçi rekorunu kıran fuar, Van'ın tanıtımı adına büyük bir şans olarak değerlendiriliyor.

Fuara Van'dan da büyük bir katılım olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, EMITT'ın Van'ın tanıtımı adına büyük bir şans olduğunu belirtti. Van Valisi Münir Karaloğlu'nun, bunun önemine dikkat çekerek kendilerine hazırlıklara başlama talimatı verdiğini ifade eden Taştan şunları söyledi:

"Bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı aylar öncesinden başlattık. Van'ı tanıtmak adına her türlü alternatifi değerlendirdik. Özellikle Türkiye'de ağustos ayında yapılacak olan FIBA 2010 Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın maskotu olan Van kedisini öne çıkarmak istedik. Çünkü Van'ın tanıtımı adına büyük bir şans olan bu olayı maalesef kendi aramızda yeterince değerlendirmedik. Van kedisinin tanıtımı, doğal olarak ilimizin tanıtımıydı. Bu nedenle fuar yetkilileriyle temasa geçerek konuyu gündeme

taşıdık. Görüşmeler neticesinde Van kedisinin fuarda öne çıkması için birkaç alternatif belirledik. Buna göre fuarda katılımcılar için dağıtılacak olan EMITT amblemli 45 bin adet yaka kartında, 2 bin adet çantada ve 10 bin stickerda Van kedisi yer alacak. Van kedisi bunlardan başka afişlerde, gazete ilanlarında ve dış cephe brandalarında da bulunacak. Ayrıca VATSO, kedimizin de yer aldığı üç boyutlu beş bin adet kart bastırdı. Bu da fuarda ziyaretçilere dağıtılacak."

Fuara katılan bütün profesyonel kurum, kuruluş ve firma yetkililerine dağıtılacak olan yaka kartlarında, gazetelerde, afişlerde, stickerlerda, üç boyutlu resimlerde Van kedisi logosunun yer almasını Van'ın tanıtımı adına büyük bir şans olarak değerlendiren Taştan, bu olayla birlikte henüz şampiyona başlamadan Van'ın gündemde kalacağını söyledi.

Taştan, fuarın ikinci günü de geniş katılımlı bir kahvaltı vereceklerini belirterek, "Van kahvaltısı bilindiği gibi geleneksel bir anlam kazandı. Van deyince herkesin zihinde öncelikle Van kahvaltısı canlanıyor. Fuarda Van kahvaltısını da gündeme taşımak istedik. Van Vali'miz Münir Karaloğlu, fuarın ikinci gününde valiler, belediye başkanları, basın mensupları, turizm firması yetkilileri başta olmak üzere yaklaşık 600 kişiye geleneksel Van kahvaltısı ikram edecek. Bunun da tanıtım adına bizlere fayda

sağlayacağına inanıyorum. Bu organizede yer alan Bak Hele Bak, Sütçü Fevzi ve Sütçü Kenan'a da teşekkür ederiz" açıklamasını yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, fuara Van Valiliği'nin standı altında katılacak olan Belediye Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, VATSO ve diğer sektör temsilcilerinin Van adına her türlü fedakarlığı gösterdiklerini belirterek fuarın Van'ın tanıtımı adına hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 14:44:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 14:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?