2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van müzesi ziyarete açıldı

Van Müzesi'ndeki teşhir ve tanzim çalışmaları sona ererken, müzenin 2 yıl aradan sonra yeniden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldığı bildirildi.

2005 yılında başlanan onarım çalışmalarının ardından teşhir ve tanzimi için kapalı tutulan Van Müzesi nihayet açıldı. Modern bir donanıma kavuşturulan müzede sensörlü ışıklar başta olmak üzere bir çok yeni yeniliğin kazandırıldığı belirtildi.

Müzenin açıldığını haber alan bir çok vatandaş tarihi eserleri ziyaret ederek yapılan yenilikleri inceledi. Müzenin ilin turizmi açısından yeniden açılmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden vatandaşlar, hayırlı olsun temennisinde bulundular.

Öte yandan konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu, binanın köklü bir onarımdan geçirildiğini anlattı.

Binanın iç mekanı ve çevre düzenlemesi için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını ifade eden Kütükoğlu, müzenin ziyarete açıldığını kaydetti. Resmi açılışı ilerleyen tarihlerde yapacaklarını belirten Kütükoğlu, müzenin vatandaşların dolaşmalarına açık olduğunu vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?