3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van olaylarının ardından

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyaretini protesto eden terör örgütü yandaşlarının bir otomobili yakıp iş yeri camlarını kırmaları, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. 

Edinilen bilgiye göre, 1 Kasım 2008 Cumartesi günü Başbakan Erdoğan'ın Van ziyaretini protesto etmek amacıyla Sıhke ile Zubeyde Hanım Caddesi'nin kesiştiği yere gelen grubun bir otomobili yakıp bir iş yerinin camlarını kırması, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. 

Çoğunluğu çocuk olan grup, yüzlerini kapatarak ilk önce otomobilin camlarını kırdı ardından benzin deposunu ateşe vererek yaktı. Grup daha sonra taş ve tekmelerle bir iş yerinin camlarını kırdı. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarından olaylara karıştığını tespit ettiği şahısları tek tek yakalayarak adli makamlara sevk etti. 

Gözaltına alınan ve uzman psikolog yardımıyla ifadeleri alınan çocukların olaylara neden karıştıklarını bilmediklerini söyledikleri öğrenildi. Olaylarla ilgili şimdiye kadar gözaltına alınıp adli makamlara sevk edilen 77 kişiden 20'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?