2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van Ramazan'a hazır

Van Müftüsü Osman Artan, Ramazan ayında teravih namazlarının hızlı kıldırılmaması konusunda imamlara uyarılarda bulunarak, halk arasında 'jet imamlar' olarak isimlendirilen görevlilere kesinlikle müsaade edilmeyeceğini söyledi.


Ramazan ayında yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Osman Artan, geniş bir program hazırladıklarını belirtti. 31 Ağustos 2008 pazar günü ilk teravih namazının kılınacağını ifade eden Artan, 1 Eylül 2008 itibariyle oruca başlanılacağını vurguladı. Artan, bazı camilerde vaazların verileceğini belirterek, "Vaazlar zamanında başlayıp namaz vaktinde bitirilecektir.

İrşad programlarının düzenlenmesi için mahalli televizyonlarda programlar yapılacak. Tüm camilerimiz temizlik konusunda gözetim altında tutulacaktır. Ses cihazları elden geçirilecek, merkezi sistemde sesin rahatça dinlenebilecek kalitede olması sağlanacaktır.

Camilerde bayanlara mahsus mekanların daha geniş, aydınlık ve sağlıklı olması yönünde çalışmalar yapılarak, bu hususta herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için çaba gösterilecek ve bayanların camilere devam etmesi teşvik edilecektir. Çocukların camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilerek, yaşının gereği davranışlar sergileyen, camide dikkati dağıtan çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine onlara hoşgörülü ve tatlı bir yaklaşım sergilenecektir.

Engelli vatandaşlarımızın ibadet için gelebilecekleri camiler önceden belirlenip, cemaate katılmalarını kolaylaştırmak için cami içinde ve dışında gerekli tedbirler alınacak. Ramazan boyunca müftü, vaiz ve diğer görevlilerimizce hastane, hapishane, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerler ziyaret edilecek.

İhtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimsesizlerle ilgilenilecek. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın gösterişli iftar davetleri vermek yerine, halkla bütünleşmeyi sağlayan ihtiyaç sahiplerinin iştirak ettiği iftarlara yönelmeleri yönünde öncülük yapılacaktır.

Müftülümüz imkanları ölçüsünde iftar davetleri verilecek. 3-19 Eylül 2008 Gaziler Günü ile ilgili talimatlar yerine getirilecektir. İmkanlar ölçüsünde bazı camilerimizde hatm-i şerifle teravih namazı kıldırılacak ve sabah ezanları Diyanet Takvimi'nde gösterilen imsak vaktinde her camide zamanında okunacaktır" dedi.


Teravih namazlarının 15 dakika geç başlayacağını da sözlerine ekleyen Osman Artan, halk arasında 'jet imamlar' olarak bilinen görevlilere müsaade edilmeyeceğini dile getirdi. Artan, "Vatandaşların yetişmeleri için akşam namazı ile teravih namazı arasında 1 saatlik dilim olacak şekilde belirlenmiştir.

En önemli konu ise geçtiğimiz yıllarda sürekli şikayet alan imamların hızlı namaz kıldırılmasıdır. Halk arasında 'jet imamlar' olarak isimlendirilen görevlilere kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Konu hakkında tüm din görevlilerimize gerekli uyarılar yapıldı. Buna uymayan imamımız olduğu taktirde gerekli cezai işlem uygulanacaktır"

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 12:49:01
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 13:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?