6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van Sağlık Müdürü,'Tifo haberleri abartılı'


Sağlık İl Müdürü Kurtoğlu, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek Van’ın Gevaş İlçesi’ne bağlı Dereağzı Köyü’nde tifo salgını ile ilgili çıkan haberlere açıklık getirdi. Dereağzı Köyü’nde vatandaşların Güzelkonak Sağlık Ocağı’na karın ağrısı, ishal, halsizlik ve ateş gibi ortak şikayetleri ile müracaat ettiğini belirten Kurtoğlu, 51 kişinin yapılan muayenesinde 39 hastadan gaitada ve kan örneklerinin alındığını söyledi.

Hastalardan alınan örneklerde yapılan tetkikler sonucunda 9 kişide tifo teşhisinin pozitif çıktığını kaydeden İl Müdürü Kurtoğlu, köyde başka şahıslarında aynı şikayetlerle sağlık ocağına müracaat etmesi üzerine 4 kişinin de aynı salgın hastalığı taşıdığının tespit edildiğini belirtti.


12 kişinin sağlık kuruluşlarında ayakta yapılan tedavilerinin ardından gönderildiğini sadece 1kişinin hastaneye yatırıldığını bildiren Kurtoğlu, "Köyde Çevre Sağlığı ekipleri tarafından gerekli incelemeler yapılmıştır. Depolar ve gerekse ishale hattında alınan numunelerde yapılan kimyasal ve bakteriyolojik analizlerde 240’ın üzerinde Koliform bakteri saptanmıştır. Ekiplerimiz tarafından köyde vatandaşlara gerekli eğitim verilmiş ve içme suyu klorlanmıştır.

Dereağzı Köyü’nün içme ve kullanma suyunu karşılayan deponun yabancı madde girecek şekilde açık olduğu, koruma bandının olmadığı, iç ve dış temizliklerinin yetersiz, dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmadığı tespit edilmiştir" şeklinde konuştu.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 11:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?