7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van:Şantaj yaptıkları iddia edilen polisler tahliye oldu...

Edinilen bilgiye göre, Van İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Suha Aktaş, Ömer Oğuz Çapar ile bunlara yardım eden İbrahim Hakan Turan ve Bayram Aksoy, Haziran ayında, Gürpınar Polis Noktası’nda ele geçirilen 81 kilo eroin ile ilgili yakalanan Nazım Teke’nin ifadesinde eroini ’Hamit’ isimli bir şahıstan aldığını belirtmesi üzerine Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bir kaç işyeri bulunan Abdulhamit Özcaner isimli işadamından isim benzerliğinden dolayı tehdit ve şantajla para almak istedi.

Şahısların para almak için geldiği sırada Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlendiği operasyonla yakalanarak, tutuklanan Suha Aktaş, Ömer Oğuz Çapar ile bunlara yardım eden İbrahim Hakan Turan ve Bayram Aksoy bugün hakim karşısına çıkarıldı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sabah saatlerinde yoğun güvenlik tedbirleri altında ’Cebri irtikap ve bu suça asli iştirak’ suçlarından dolayı tutuklu bulundukları Van M Tipi Cezaevi’nden getirilen sanıkların yaklaşık 2 saat süren duruşmalarının ardından 24 Eylül tarihine ertelenen davada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.


İşadamı Abdulhamit Özcaner’in katılmadığı duruşma sonunda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen sanıklar tekrar cezaevi aracına bindirilerek götürüldü. Şahıslar cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

iha-van
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 11:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?