5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van standı akına uğruyor

İstanbul-Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 13'ncüsü açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ndaki (EMİTT) Van Standı ziyaretçi akınına uğruyor.

12 Şubat'ta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Suriye'nin Turizm Bakanı Dr. Saadallah Agha Al Kalaa'nın birlikte açtığı EMİTT Fuarı devam ediyor. Van Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Başaran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun da bulunduğu Van standı ziyaretçi akınına uğruyor. Açılış sonrası standı ziyaret eden Bakan Günay'ın ardından Bolu Valisi H. İbrahim Akpınar, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Çorum Valisi Mustafa Toprak, İstanbul Van Vakfı Genel Başkanı Müjdat Çelik, eski Van Vali yardımcılarından Giresun Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, Rize Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve çok sayıda bürokratın yanı sıra İstanbul'da yaşayan Vanlılar da standı ziyaret etti. Standa gelen ziyaretçilere Van Belediyesi tarafından getirtilen otlu peynir ve tandır ekmeği ikram edilirken, Van Kültür Sarayı işletmecisi 'Bak Hele Bak' lakaplı Yusuf Konak'ta yine yaptığı birbirinden güzel espriler ve sorduğu bilmecelerle bol bol hediye dağıttı.

KENTİN 3 DİLDE TANITIMI YAPILDI

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevlileri de Van Valiliği tarafından bastırılan Türkçe, İngilizce ve Farsça tanıtım materyallerini standa gelen ziyaretçilere çanta içinde sundu. Fuara katılan oteller, turizm ve seyahat acente temsilcileri de turizm sezonunda Van'a daha fazla turist getirtmek için tanıtımlarını yaparak, uluslar arası seyahat acente temsilcileriyle görüşmeler yaptı.

VALİ ÇAKACAK VE KANDAŞOĞLU ÇOK SAYIDA ULUSAL TELEVİZYON KANALINA ROPÖRTAJ VERDİ

Van Valiliği bu yıl kenti tanıtmak için ulusal ve uluslar arası tüm turizm fuarlarına katılma kararı alırken, EMİTT Fuarı'na turizmcilerle birlikte katılan Van Valisi Özdemir Çakacak ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu çok sayıda ulusal televizyon kanallarına röportaj vererek, canlı yayınlara katıldı. Önceki akşam TGRT'nin 19:00 Ana Haber Bülteni'ne konuk olan ve yaklaşık 20 dakika Van'ın tanıtımını yapan Çakacak, bir sonraki gün ise salı günü yayınlanacak olan CNN Türk Televizyonu'na konuk oldu.

VAN VAKFI'NDAN KATILIMCILARA YEMEK

İstanbul Van Vakfı Genel Başkanı Müjdat Çelik, EMİTT'e katılan Vanlı turizmcilere bir yemek verdi. Özel bir restoranda verilen akşam yemeğine Van Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Mehmet Nuri Başaran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Zahir Kandaşoğlu fuara katılan turizmciler katıldı. Vali Çakacak yemekte yaptığı kısa konuşmada standı ziyaret eden ve Vanlı katılımcılara yemek organizasyonu düzenleyen Vakıf Başkanı Müjdat Çelik'e teşekkür etti. Çakacak "Van Vakfı'nın, Van'a hizmet noktasında çok güzel çalışmaları var. Özellikle eğitim konusunda çalışmalarını takdir ediyoruz. 600'ün üzerinde öğrenciye burs veriyorlar, bu sayı her yılda artıyor. Bu bizim için son derece önemli. Çünkü eğitim bizim birinci önceliğimiz. Belediye Vanspor'a gelir getirmek için yapacakları çalışmalardan dolayı da teşekkür ediyorum"

VAN STANDI İLGİ ÇEKİYOR

Çelik, yemeğe katılan Vali Çakacak ve katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasına Vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in isteği Belediye Vanspor Kulübü'ne gelir getirmek için Mart ayında İstanbul'da düzenlenecek olan gece hakkında bilgi verdi. Çelik "Fuarda Van standını gezdim ve çok beğendim. Stant geçen yıllara oranla çok güzel olmuş. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de daha güzel olacak. Bu anlamda Sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Van'ımıza yakışır bir stant gördük. Van'ımızın tanıtımı için, ekonomiye katkı sağlamak için bu fuarlardaki tanıtımlar çok önemlidir. Vakıf Başkanı olarak Van'a çok samimi, ilgi alakam vardır. Bu her zaman için devam edecektir. Van'da yaşamıyorum ancak orada da bulunanlardan çok arzu ediyorum, seviyorum"

20 KİŞİLİK KIZ YURDU

"Biz vakıf olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Özellikle İstanbul'da iletişimimiz ve dayanışmamız üst düzeyde. Geçen yıl iş adamlarımızdan temin ettiğiz katkılarla 600 öğrencimize her ay 100 TL olarak burs verdik. Ayda 62 bin TL burs ödedik. Ayrıca her ay 10-15 bin TL erkek öğrenci yurdumuza harcama yapıyoruz. Bu yıl da bir iş adamımız Mecidiyeköy'de 250-300 metrekarelik bir dairesini Kız Yurdu yapılması için vakfımıza bağışladı. Şuanda Van'dan gelip de burada eğitimlerine devam eden 20 kız öğrencimiz kalıyor. Önümüzdeki yıllarda 20 kişilik kız öğrenci yurdumuzu imkanlarımızla 50-60 kişiye çıkarabiliriz. Erkek öğrenci yurdumuzda şuanda 50 kişi kalıyor. Onlardan da aylık olarak 100 TL katkı alıyoruz. Aylık olarak da 100 TL burs veriyoruz, ama kız öğrencilerimizden para almıyoruz"

BELEDİYE VANSPOR'A DESTEK GECESİ DÜZENLENECEK

"Önümüzdeki Mart ayında da Van Vakfımız Belediye Vanspor Kulübü için çok ciddi çalışmalar yapmaktadır. İstanbul'da lüks bir otelde çok güzel bir gece yapacağız. Ve bu gecede de çok büyük beklentilerimiz var. Gecede toplanacak gelirler elden olmayacak, vakfın hesabına aktarılacak. Bu paranın da nerelere harcandığının takipçisi olacağız. Bizim tek gayemiz var, Van'a dönük çalışmalar yapmaktır. Sayın Van Valimizde bunu yakinen biliyor. Geçtiğimiz günlerde Van'a yatırım için TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'la bir toplantı yaptık. Amacımız Van'a daha iyi hizmetler etmektir"

Yemek sonrası Van Valisi Özdemir Çakacak, günün anısına İstanbul Van Vakfı Genel Başkanı Müjdat Çelik'e üzerinde 'Van Kedisi'nin işlendiği tabak plaket hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 14:15:47
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 14:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?