5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van standında duygusal anlar

BAKAN GÜNAY'IN EŞİ ÖLEN KEDİSİNİN TESELLİSİNİ VAN KEDİSİNDE BULDU

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın eşi Gülten Günay, 4 ay önce ölen 'Mia' isimli kedisinin tesellisini aynı cinsten olan Van kedisinde buldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a 2 yıl önce Van'da hediye edilen 'Mia' isimli Van Kedisi, kasım ayında ölmüştü.

Mia'nın ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Günay çifti, İzmir'de düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarı'nda Van Valiliği standını ziyareti sırasında 'Van kedisi hediye edelim' teklifini 'Bir daha üzüntü yaşamak istemiyorum' diye geri çevirmişti. İstanbul'da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) açılışına katılan Bakan Günay'ın eşi Gülten Günay, Van Valiliği standını ziyaret etti.

Van'dan getirtilen kedilerle yakından ilgilenen bayan Günay, 'Tamara'a isimli kediyi de kucağına alarak, uzun süre sevdi. Günay, zaman zaman ölen kedisini hatırlayarak yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. 'Mia' isimli kedilerinin ölmesinden Bakan Günay'ın da çok üzüldüğünü aktaran eşi, artık evlerinde kedi beslemeyi düşünmediğini, ancak Van Kedisi'nin sevimli olması ve insanlara yakınlığı sebebiyle de tekrar evlerinde beslemek istediğini belirtti. Van Vali Yardımcısı Atay Uslu da Bakan Günay'ın kabul etmesi halinde yeni bir Van Kedisi hediye edebileceklerini söyledi.

Uzun süre Van standında kalan Gülten Günay'a çanta içinde 'Van Denizi' losyonu, 'Bak Hele Bak' lakaplı Yusuf Konak tarafından da 'Van Balı ve şal' hediye edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da akşam geç saatlerde Van Valiliği standını ziyaret etti. Stanttaki Van kedisi resimlerini görünce 'Benim ölen kedim bunlardan daha güzeldi' diyen Günay, kedisinin ölümünden sonra yaşadığı üzüntüyü yeniden dile getirdi. Van standının yeni dizaynını ve konseptini beğendiğini de ifade eden Günay, geçtiğimiz yıl Van'da 1'ncisi yapılan Turizm Travel Turkey Fuarı'nın bu yıl da yapılacağını, bu konuda da bakanlığının özel bir çalışması olduğunu kaydetti. Bakan Günay'a cilt hastalıklarına iyi geldiği uzmanlar tarafından bilimsel olarak açıklanan 'Van Denizi' losyonu ve kentin tanıtım materyalleri hediye edildi.

BAKAN GÜNAY'IN EŞİ ÖLEN KEDİSİNİN TESELLİSİNİ VAN KEDİSİNDE BULDU
BAKAN GÜNAY'IN EŞİ ÖLEN KEDİSİNİN TESELLİSİNİ VAN KEDİSİNDE BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 14:11:00
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 17:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?