7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van Vali yardımcısı:'sosyal krizi en aza indirmeyi planlıyoruz'

Van’da yürütülen SRAP ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, 500 milyon doları Dünya Bankası destekli olmak üzere toplam 630 milyon dolarlık projenin eğitim ve sağlık alanında yapacağı yardımları kapsayan, projenin alt bileşeni olan ŞNT için bugüne kadar 25 bin ailenin müracaat ettiğini söyledi.

Müracaatların halen devam ettiğini kaydeden Özçakıcı, bu sayının daha da artacağını söyledi. 850 kişinin yardım almaya hak kazandığını ve bin 69 ailenin ise geçici kabulünün yapıldığını ifade eden Özçakıcı, geçici kabulü yapılan ailelerin verdikleri beyanların yapılacak olan inceleme sonucunda doğru olması halinde kesin kayıtların yapılacağını belirtti. Özçakıcı, "Kesin kabulü yapılan 850 kişi ilköğretimde okuyan kız çocukları için ayda 20, erkek öğrenciler içinde 16 milyon 500 bin lira alacaklar. Ortaöğretimde okuyan kız çocukları için 35 ve erkek öğrenciler içinde 25 milyon lira aylık yardım verilecek" dedi.

Proje ile daha sağlıklı bir nesil yetiştirilmesini de hedeflediklerini kaydeden Vali Yardımcısı Özçakıcı, bebek ölümlerinin büyük ölçüde azalacağını vurguladı. Proje çerçevesinde 0-6 yaş arasındaki fakir aile çocuklarına, okul öncesi temel sağlık hizmetlerinden faydalanmaları kaydıyla nakit para yardımı yapılacağını belirten Özçakıcı, "Şartlı Nakit Transferi uygulamasının temel hedefini, ekonomik koşullar nedeniyle düzenli sağlık kontrollerinden yararlanamayan, nüfusun en yoksul yüzde 6’lık bölümünü kapsayan aileler oluşturuyor. Bu ailelerde, 0-6 yaş grubu çocukların koruyucu sağlık hizmetlerinden yararlanmaları, anne adaylarının güvenli annelik yaklaşımı ile doğum öncesi dönemde düzenli ve periyodik olarak izlenmesi, gebelik risklerinin önlenmesi, aşılarının yapılması ve doğumun sağlık kuruluşunda güvenli koşullarda yapılması sağlanacak" şeklinde konuştu.

iha-van
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 17:08:26
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 18:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?