7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van Valisi Tan: 'baykal hayal görüyor'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'Van İşgal Altındadır' sözlerini değerlendiren Van Valisi Hikmet Tan, CHP lideri Baykal'ı ağır dille eleştirdi. Vali Tan,  "Onu iddia eden hayal peşindedir. Görüyorsunuz devlet olarak dimdik ayaktayız. Asla böyle bir şey yoktur. Tabii bölgenin bazı özellikleri var. Onu sayın Baykal bir değerlendirme yapmıştır. Onun takdiridir, kendisine aittir" şeklinde konuştu. Vali Tan şöyle konuştu:


"Gündemimiz değişti, şimdi biz Van'ın kalkınması, huzuru, refahı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an encümen toplantısına gidiyorum ve çok yoğun bir gündemimiz var. Hamit Bayram'la ile ilgili hiçbir bilgim yok, takip ediliyor. Polis jandarma ortaklaşa operasyonlar düzenliyor. En kısa zamanda yakalanacaktır

 

Van Valisi Hikmet Tan, bir internet sitesinde yayımlanan kendisi ve bombalı suikast girişimine yönelik iddiaları değerlendirdi. Vali Tan, "Bir internet sitesinde yayınlandı. O bir bilgidir. Yanıltıcı gibi geliyor. Onun değerlendirmesini ilgili makamlar yapacaktır" dedi.


2 Temmuz'da Van Valisi Hikmet Tan'a düzenlenen bombalı suikast girişiminin failleri aranırken, bugün ulusal bir gazetenin, bir internet sitesini kaynak göstererek yayımladığı haberle ilgili iddialar, Vali Tan'a soruldu. Terör örgütü PKK/KONGRA-GEL örgütünün sözde liderlerinden Murat Karayılan'ın saldırıyla ilgili yayınlanan mektubu konusunda Vali Tan, bugün İl Özel İdare Müdürlüğü'nde yapılan İl Encümen toplantısına katılmadan önce gazetecilerin basında çıkan suikastle ilgili sorularını cevaplandırdı. Vali Tan, "Bir internet sitesinde yayınlandı. O bir bilgidir. Yanıltıcı gibi geliyor bana. Onun değerlendirmesini ilgili makamlar yapacak" dedi. Daha önce tehdit almadığını belirten Tan "Suikastle ilgili gelişmeler Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Benim fazla bilgim yok" dedi.

iha-van
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 13:40:21
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?