3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van yeni sağlık araçlarına kavuştu

Sağlık Bakanlığı tarafından Van'a gönderilen 2 kar üstü paletli ambulans ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesi ile alınan 13 minibüs düzenlenen bir törenle Sağlık Müdürlüğü birimlerine dağıtıldı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan B Kampusu bahçesinde düzenlenen törene Van Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Ömer Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, bazı kurum amirleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende bir açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak, son yıllarda yapılan sağlık yatırımlarıyla Van'ın tam bir bölge üssü haline geldiğini ifade etti. Bunun ilk adımının ise şuan inşaatı devam eden ve 2010 yılında hizmete girecek 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile atıldığını kaydeden Vali Çakacak, "Van, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturan Sağlık Kentleri Projesi kapsamındadır. Dolayısıyla 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu alanda daha farklı sağlık yatırımları da inşaat edilecek ve orası tam bir sağlık üssü haline gelecektir. 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında 300 Yataklı Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 150 Yataklı Yüksek İhtisas Hastanesi ve 100 Yataklı Onkoloji Hastanesi'nin de yapımı planlamaktadır" dedi.


Vali Özdemir Çakacak, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Ruh Sağlığı Hastanesi'nin de yapım çalışmaları ile ilgili hazırlık ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer ise yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı tarafından yeni gönderilen 2 kar üstü paletli ambulans ve alınan minibüslerle birlikte araç parklarını daha da genişlettiklerini ifade etti. Yeni gönderilen ambulanslarla birlikte 5 kar üstü paletli ambulans ve 1 snow track olmak üzere toplam 55 ambulansla 112 Acil Servis hizmeti verdiklerini dile getiren Dr. Özer, aynı zamanda ilçelerde kiraladıkları araçlarla da daha etkin ve verimli mobil sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından yeni alınan araçların dağıtımı yapıldı. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 2 adet kar üstü paletli ambulansın Çatak ve Özalp ilçelerine, minibüslerin ise her ilçeye 1 tane gönderileceği kaydedildi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı planlama dahilinde 2009 Ekim ayında Van'a bir adet helikopter ambulans göndereceği ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 19:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman... IP: 85.110.53.xxx Tarih : 30.08.2008 13:23:32

hayırlı olsunn valla iyi olur