5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van YYÜ'de şenlik heyecanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) geleneksel hale getirilen 'Öğrenci Kayıt Şenlikler' bu yıl 31 Ağustos ile 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

YYÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kayıt yapmaya hak kazanan yaklaşık 6 bin öğrencinin aileleri ile rahat bir ortamda kayıt yaptırabilecekleri şenliklerin, Van Ferit Melen Havalanı ile Şehirler Arası Otobüs Terminali'nden başlayıp YYÜ Zeve Kampüs'ünde devam edeceği belirtildi.

2009 yılı kayıt şenliğinde; havaalanı ve otogarda kurulacak kayıt masaları ile karşılanacak öğrencilerin YYÜ Rektörlüğü tarafından tahsis edilmiş otobüslerle kayıtların yapılacağı kayıt bürolarına ulaştırılacağı vurgulandı.

Giriş kapısından itibaren gönüllü öğretim üyeleri ve öğrencilerin, eksik evrakların tamamlanmasından kalacak yer problemlerine kadar birçok konuda kayıt yaptıracak öğrencilere yol göstereceği ifade edilen açıklamada, "Küçük kampus turları ile yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz ve ailelerine üniversite tanıtılacak. Kayıt şenliğinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu gibi kamu kurumlar ile yapılan işbirliği sayesinde öğrencilerin diğer işlemleri de çok daha hızlı ve kolay yapılacaktır. Kayıt sırasında yığılmaların önüne geçilmek için ise bu yıl da her fakülte ve yüksek okul için ayrı kayıt günleri verilmiştir" dedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 15:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nihat öğünç IP: 88.227.254.xxx Tarih : 31.08.2009 00:12:46

yurda yedeklere de herhangi bir öncelik tanıtmasi varmı , kayda geldiğimizde nasil yardımlarınız dokunacaktır.Yurtta kalma zorunluğu varmi yoksa yok az çok detayli bilgi ala bilrmiyim